Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 22. hétfő

Berger

Retro - A Forma-1 500. nagydíja

Noha a világbajnoki cím emlékezetes ütközéssel eldőlt Suzukában, a szezon utolsó, adelaide-i hétvégéje sem telt eseménytelenül a pályán és azon kívül.

részletek

Mexikó egyszer már eldönthette volna a bajnokságot

Könnyen lehetséges, hogy ezen a hétvégén világbajnokot avat a Formula-1, a papírforma szerint Lewis Hamilton bebiztosítja címét. Soha nem történt még ilyen Mexikóban, de egyszer közel álltunk ehhez.

részletek

A Ferrari a saját nyomásába bukhatott bele

A rosszul sikerült 2016-os évad után voltak, akik úgy vélték, hogy a Ferrari a McLaren ellen harcol majd a harmadik helyért, az elsőért pedig a Red Bull és a Mercedes. Az olaszok messze túlteljesítettek.

részletek

Retro – A drámai 1986-os szezonzáró előjátéka

A Formula-1 történetének egyik leghíresebb utolsó versenyét alapozta meg a 15 év szünet után megrendezett Mexikói Nagydíj, melyen a tartós gumiknak hála első győzelmét szerezte Gerhard Berger és a Benetton.

részletek

Berger: Miért akar kiszállni a Red Bull?

Az osztrák expilóta nem érti, hogy honfitársa, a Red Bull első embere, Dietrich Mateschitz miért gondolkozik az F1-ből való kiszálláson, hiszen remek csapatai vannak.

részletek

Nagy az öröm, szezon közben kukázták a DTM szörnyű szabályát

Kevés versenysorozatban tűrik, ha a bajnokság hajrájába fordulva azonnali hatállyal változtatnak meg egy fontos szabályt, a DTM-ben azonban mindhárom márka egyetértett abban, hogy erre már most szükség van.

részletek

Amikor az autód megbízhatósága pocsék

Sokan sajnálják idén Fernando Alonsót és Max Verstappent a számtalan technikai hiba miatt. Voltak esetek, amikor ennél sokkal rosszabbul jártak pilóták, köztük világbajnokok is. Ilyen, amikor az autód nem enged.

részletek

Amikor a csapattársi elengedés nem szokványos

Jó ideje beszélnek már a Hamilton-Bottas elengedésről a Magyar Nagydíjon. Most nézzünk olyan példákat, amikor a csapaton belüli elengedés egészen szokatlan módon történt, Senna, Hakkinen, Mansell főszerepben.

részletek

Retro - Berger győz, Verstappen tűzben

Gerhard Berger közel négy év sikertelenség után győzelemre vezette a Ferrarit, ám nem erről maradt igazán emlékezetes a futam, hanem Jos Verstappen borzalmas bokszutcai tűzesetéről, valamint a hatalmas rajtbalesetről.

részletek

Újra Sennához hasonlítják Verstappent

A lenyűgöző első körös felzárkózásokkal a fiatal holland az F1 legendájára emlékeztet: mégpedig nem is akárkit, hanem Ayrton Senna egykori csapattársát, Gerhard Bergert.

részletek

Retro - Egy kiscsapat sztárrá válik egy napra

Az F1 történetének egyik legkülönlegesebb egynapos feltámadása. Az előző nagydíjra a csapat egyik pilótája sem tudta kvalifikálni magát, két héttel később pedig kis híján a győzelem is összejött. Videón a verseny.

részletek

Retro – Senna-Schumacher ütközés és csapatutasítás

Visszatekintünk egy igazi klasszikusra, amikor Senna és Schumacher ütköztek a rajt után, a későbbiekben pedig látványos csapatutasításnak lehettünk tanúi a kettéosztott versenyen. Videón a lényeges momentumok.

részletek
Olvastad már?