DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„A Ferrariban lehet bízni leginkább”

Gerhard Berger szerint az üldözők közül a Ferrari lehet a legjobb helyzetben, de ha nem hibázik a Red Bull, akkor nem lehet legyőzni 2024-ben sem.

Gerhard Berger szerint nem lesz reális esélye a többi F1-es csapatnak arra, hogy 2024-ben utolérje az előző éveket uraló Red Bullt.

A korábbi pilóta úgy gondolja, hogy a Ferrari lehet viszonylag jó helyzetben, de az, hogy éles lesz-e a világbajnokság, az a Red Bullon múlik: ha nem hibázik a címvédő, akkor aligha.

f1-ferrari-2024



„Az F1-ben a dolgok mindig mások, mint ahogy gondoljuk. A színvonal nagyon magas, és ha a Red Bull egyben tartja a csapatát, akkor nehéz lesz a többieknek felzárkózni. Csak akkor történhet ez meg, ha valaki radikális lépést tud tenni. A Ferrariban lehet bízni leginkább, a szezon második felében jobbak voltak, mint ahogy az eredményeik mutatták. A Mercedest és Hamiltont soha nem lehet alábecsülni és a McLaren is nagyon jó munkát végzett” – összegzett Berger az Auto Motor und Sportnak adott interjújában.

A korábbi versenyző egyébként nem bánja a domináns korszakokat: szerinte élvezni kell azt, hogy valakik milyen magas szintű munkát végeznek.

„Már Schumacher idején is azt mondtuk, hogy ilyen jól nem mehet nekik sokáig. De az ilyen dominanciák magukkal hozna kegy bizonyos fokú rajongást is, még belőlem is ezt váltják ki. Foglyul ejt a tökéletesség. A pilóta nem hibázik, a csapat megint minden bokszkiállást tökéletesen hajt végre, az autó megint nem áll meg… csak tudni akarjuk, hogy legközelebb is így alakul-e minden” – magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: