DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Schumachernek le kell győznie Magnussent”

Gerhard Berger szerint ha valaki fiatal feltörekvő pilótaként meg akarja szilárdítani a helyét az F1-ben, akkor a csapattársát mindenképpen le kell győznie, ez nem is lehet kérdés.

A nyár folyamán kissé magára talált az addig sokat hibázó és Kevin Magnussenhez képest szenvedő Mick Schumacher, a néhány szebb eredmény pedig rögtön el is indította azt a narratívát, mely szerint jelentős javulás történt a fiatal német teljesítményében. Ezt többen is árnyalják, az expilóta Gerhard Berger sem fogalmazna így, de úgy látja, hogy Schumacher valóban kezdi összekapni magát.

„Az már az elejétől egyértelmű volt, hogy gyorsabbnak kell lennie (Kevin) Magnussennél. Ha te vagy a fiatal pilóta, aki szeretne előrébb kerülni, szeretne az egyik új sztárrá válni, akkor egyszerűen meg kell verni a csapattársadat. Az Osztrák Nagydíjon úgy tűnt, hogy talán képes arra, hogy ezt megtegye” – értékelte Schumacher néhány villanását Berger az F1 Nation podcastnek adott interjújában.

-00122030_084



„Szerintem a Schumacher név néha előnyt, néha hátrányt jelent, de ezek kiegyensúlyozzák egymást és összességében úgy gondolom, hogy amíg eljut valaki odáig, ahol Mick tart, addig inkább előny. Most nincs más hátra, csak teljesítenie kell és úgy tűnik, hogy szüksége is van erre az extra nyomásra ahhoz, hogy kihozza magából azt, amire képes. Amint elkezdett épülni ez a nyomás Günther Steinertől, elkezdődtek a beszélgetések róla, abban a pillanatban összekapta magát és produkált két kiváló futamot” – tette hozzá.

Schumacher mindenesetre az időmérőkön eddig 11-2-re kikapott Magnussentől és tízzel kevesebb pontot szerzett nála, pedig a dán egy nyugdíjból visszahívott pilóta, aki egyszer már kikopott a mezőnyből, így a németnek van még mit bizonyítania, ha meg akarja szilárdítani a helyét a rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: