DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hill kettős Mercedes-győzelmet vár, Berger szerint túl sokat ivott

Az 1996-os világbajnok nyers tempóval is, illetve egy Leclerc-Verstappen ütközés miatt is el tudja képzelni, hogy Hamilton nyerjen a hétvégén, Berger szerint túl élénk a fantáziája Hillnek.

Nehéz elvitatni, hogy az elmúlt egy hónap során a Mercedes előrelépett a mezőnyben, különösen a versenytempó terén, de már az időmérős sebesség tekintetében sincs akkora lemaradása a Hamilton-Russell párosnak, mint az évad első harmadában.

Franciaországban akár el is jöhet a nagy áttörés és futamot nyerhet a Mercedes. Így gondolja legalábbis Damon Hill, aki az F1 Nation podcastjében tekintett előre a versenyhétvégére. A brit úgy véli, hogy honfitársa, Lewis Hamilton könnyedén megszerezheti idei első győzelmét, akár olyan áron is, hogy egy komolyabb incidens történik Charles Leclerc és Max Verstappen között.

Valóban összeakadhat egymással Leclerc és Verstappen a kemény csatározásban?


„Úgy érzem, Lewis Hamiltonnak össze fog jönni Franciaországban. Sokat beszéltünk arról például, hogy mennyivel jobban kijön egymással Verstappen és Leclerc. De előbb-utóbb lesz egy összeakadás. Ezen a pályán például az első kanyar nem éppen egyszerű, Charles például egy incidensnél elveszíti az első szárnyát, miközben Max defektet kap, vagy valami ilyesmi” – képzelte el a lehetséges forgatókönyvet az 1996-os világbajnok.

„Még egy tiszta versenyben is el tudom képzelni, hogy a Mercedes mindenkit meglep, Lewis ugyanis idén nem egyszer bizonyult versenytempóban rendkívül gyorsnak. Akár még kettős Mercedes-siker is születhet, Hamilton győz, Russell második lesz, Sainz pedig harmadik.”

Korábbi versenyzőtársa, Gerhard Berger nem osztja Hill jövőbelátását. Humorosan megjegyezte, hogy sose felejtsük el, hogy Hill is brit nemzetiségű, de az is lehet, hogy eggyel többet ivott a kelleténél. Berger rámutatott, hogy Verstappen és Leclerc mindig hagynak egymásnak elég helyet a csatározás közben, bár egyáltalán nem lehetetlen, hogy az évad valamelyik pontján rosszra fordulhatnak a dolgok a riválisok között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: