DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Berger: Verstappen minden létező rekordot át fog írni

A Formula-1 egyik legendája szerint Max Verstappen minden létező rekordot meg fog dönteni, beleértve Hamilton 103 futamgyőzelmének csúcsát is.

Max Verstappen monacói győzelmével a Red Bull csapatának legsikeresebb versenyzője lett – már ami a győzelmek számát illeti -, megelőzve Sebastian Vettelt, aki 38 futamgyőzelmet ért él a csapat színeiben, Max Verstappennek pedig ez volt a 39. alkalom, hogy a Red Bull versenyzőjeként állhatott a dobogó legtetején. A hétvége legérdekesebb statisztikáit ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Az F1-ben tízszeres futamgyőztes Gerhard Berger adott interjút a Krone.at-nak, aki úgy véli, hogy a holland fel fogja mosni a padlót riválisaival az elkövetkező években: „Azt hiszem, hogy Max minden egyes rekordot át fog írni a Formula-1-ben” – kezdte az osztrák.



„Beleértve ebbe Hamilton 103 győzelmét is. Még ha most azt is mondja, hogy ezek a számok őt nem érdeklik, de később biztosan hajtani fogja a rekordok döntögetése” – tette hozzá Berger, aki ezután szót ejtett arról is, hogy egy legendás párharchoz hasonlítják Verstappen és Perez idei évét.

„A napokban azt olvastam, hogy az idei Perez– Verstappen csata a Senna– Prost idők reinkarnációja. Nos, ennek ellent kell mondanom. Verstappen valóban az ők szintjén van, de Perez mindent kisajtol magából, hogy egyáltalán kihívás elé állítsa Maxot. Számomra ez az egész inkább egy Verstappen-show.”

Perez maga is belátta, hogy több ilyen hétvége nem fér bele részéről, s a hétvégi Spanyol Nagydíjon vissza kell vágnia csapattársának, ha nem szeretne tőle túlságosan is lemaradni a világbajnoki pontversenyben.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: