DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nyernem kell, és most is nyerhetek” – Perez tudja, hogy nyomás alá kell helyeznie Verstappent

Javítani akar Barcelonában a monacói hibája után Sergio Perez: szerinte ez a pálya fekszik majd az autónak, és csak rajta múlik majd, hogy képes lesz-e győzni.

Sokan lemondtak már Sergio Perez idei vb-esélyeiről a Monacóban elkövetett kapitális hibája után, a legtöbben az ilyen esetekkel illusztrálják azt, hogy miért nem lesz világbajnok a mexikói Max Verstappennel szemben.

Perez tisztában van a hibája súlyával, de továbbra is hiszi, hogy van esélye: ennek megfelelően várja a hétvégi Spanyol Nagydíjat.

„Monaco katasztrófa volt számomra, ami rosszul sikerülhetett, az rosszul is sikerült, ezért ez a hétvége most arról fog szólni, hogy újrakezdjük, és visszatérjünk azokhoz a magas elvárásokhoz, amiket felállítottunk a szezonra” – vezette fel a barcelonai hétvégét Perez.

„Kárpótolni akarom a csapatomat a kemény munkáért egy jó barcelonai eredménnyel. Tudjuk, hogy a mi autónk a leggyorsabb, és ez a pálya feküdni is fog nekünk. Egyszerűen azt kell biztosítanom, hogy az elejétől a végéig tökéletes legyen a hétvégém. Kiegyensúlyozottnak kell lennem, hogy bármilyen nyomást tudjak helyezni Maxra a bajnokságban, és be kell gyűjtenem pár futamgyőzelmet. Ha itt jól összerakom a dolgokat, akkor a győzelem elérhető, és ahogy mindig, most is ez a cél” – magyarázta a mexikói.



SI202305251258_hires_jpeg_24bit_rgb_resize

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: