DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

„Az F1-ben ez semmit nem jelent” – Berger Hamilton hűségesküjéről

Gerhard Berger nem tulajdonít nagy jelentőséget Lewis Hamilton Mercedeshez fűződő hűségesküjének, szerinte ugyanis az F1-ben másképp működnek a dolgok.

A Mercedes 2022-es – és azóta is tartó – gyengélkedése érzékenyen érinti Lewis Hamiltont, a brit jelenleg ugyanis képtelen harcba szállni a rekordot jelentő nyolcadik bajnoki címéért. A hétszeres világbajnok a küszködéssel teli hónapok alatt többször is hangot adott a csillagosok iránti elköteleződésének, a napokban pedig ismét megerősítette: élete végéig a stuttgarti márka szolgálatában maradna. A 38 éves pilóta szerződése az idény végéig szól a Mercedesnél, a folytatásról pedig egyelőre nem érkezett bejelentés egyik fél részéről sem. 



A korábbi F1-es versenyző, Gerhard Berger azonban nem veszi készpénznek Hamilton szavait, az osztrák szerint ugyanis a szintén gyengélkedő Ferrari csúcsra járatása kellő vonzerővel bírhat a brit számára. „Minden versenyző szeretne legalább egyszer a Ferrarinál vezetni” – mondta a Kronen Zeitung című lapnak Berger, akinek 1987 és 1989, valamint 1993 és 1995 között kétszer is megadadott, hogy magára öltse a Scuderia tűzpiros kezeslábasát.

„Majdnem az összes jó pilóta megfordult náluk. Ayrton Senna pusztán azért nem igazolt hozzájuk, mert tudta, hogy ott soha nem nyerhet. Talán Lewis is hasonlóképp vélekedik, de ha a Mercedesnél továbbra sem kap nyerő autót és nem látja helyét a Red Bullnál, akkor könnyen arra a következtetésre juthat, hogy „nem akarok még visszavonulni, megpróbálom a Ferrarit, hátha sikerül helyrepofozni őket”. Bár Lewis folyamatosan kiemeli, hogy soha nem hagyná el a Mercedes-családot, de ez az F1-ben semmit nem jelent, itt ugyanis senki nem fedi fel a lapjait” – zárta gondolatmenetét a tízszeres futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: