DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

„Amíg segíteni tudom a csapatot, addig maradni akarok” – Hamilton

A hétszeres világbajnok F1-es karrierjét követően is a Mercedes kötelékében maradna, valamint elárulta, mikor fogja átadni a helyét egy ifjabb pilótának.

Három futamot követően egyelőre úgy tűnik, hogy a Mercedes gyenge teljesítménye miatt Lewis Hamiltonnak 2023-ban sem lesz lehetősége arra, hogy nyolcadik bajnoki címének megszerzésével immár ebben a tekintetben is minden idők legeredményesebb F1-es pilótájává váljon. Az újabb szenvedős szezonkezdet, valamint az idény végén lejáró szerződésének következtében egyre több találgatás övezi a hétszeres világbajnok jövőjét, miután eddig nem történt hivatalos bejelentés az ügyben sem a hétszeres világbajnok, sem pedig a Mercedes részéről. Toto Wolff nemrég elárulta, hogy nem készül B tervvel, mert továbbra is Hamiltonnal képzeli el a jövőt, a brit legutóbbi nyilatkozata alapján pedig erre jó esély is mutatkozik.



„Nagyszerű érzéseim vannak a folytatással kapcsolatban. Továbbra is rendkívül otthonosan érzem magam a csapatban, ők a családom, őszintén szólva pedig egészen a legvégsőkig a Mercedesnél képzelem el magam. Stirling Moss is az utolsó napokig szolgálta a Mercedest, én pedig mindig arról álmodoztam, hogy egyszer ezt én is elmondhassam magamról. Valójában már elmondhatom, most már csak folytatnunk kell a közös utat, hogy együtt építkezzünk” – idézi a Mercedes pilótáját a Motorsport.com. A hétszeres világbajnok egészen 13 éves kora óta dolgozik együtt a stuttgarti márkával, akkoriban ugyanis a németek V8-asa dobogott a karrierjét egyengető McLaren autóiban, ahonnan 2013-ban igazolt át a gyári csapathoz, így egyedülálló módon összes bajnoki címét és futamgyőzelmét a csillagosok hajtóegységeivel érte el.

 

Hamilton tudja, mikor jár le az ideje a Mercedesnél

A 38 éves versenyző immár tíz éve erősíti a csillagosok gyári alakulatát, ez idő alatt pedig hat vb-címmel és 83 futamgyőzelemmel lett gazdagabb, miközben Nico Rosberggel és Valtteri Bottasszal karöltve a sportág történetének egyik legsikeresebb csapatává emelték a Mercedest, mint azt a zsinórban szerzett nyolc konstruktőri bajnoki trófea is bizonyítja. A brit egyelőre nem szándékozik hátat fordítani Brackley-nek, ám már tudja, mikor érkezik el a megfelelő pillanat.

„Akad néhány csodálatos szövetségesem a csapatban és nagyszerű kapcsolatokat sikerült kialakítanom itt. Egészen addig maradni akarok, amíg segíteni tudok a csapatnak az előrelépésben. Amikor erre már nem leszek képes, akkor eljön az idő, hogy egy fiatalabb versenyző vegye át a helyem, mindazonáltal még én is elég fiatal vagyok és egész jó formának örvendhetek” – zárta gondolatait Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: