DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Berger: Alonso most is harcban lenne a világbajnoki címért

A tízszeres futamgyőztes osztrák versenyző úgy értékeli az eddig látottakat, hogy ha Fernando Alonso ütőképes autóban ülne, semmi híja nem lenne annak, hogy a bajnoki elsőségért harcoljon.

A tudása és a tehetsége ugyanis egyáltalán nem kopott meg a kétszeres világbajnok spanyolnak és ezt nagyjából a pályán is láthatjuk idén. Tény, hogy nagyon peches, többször is technikai hiba miatt volt kénytelen feladni a versenyt remek pozícióból, egyelőre nem szerzett túl sok pontot, de ez többnyire nem a tudásán múlott. Elég a montreali második rajtkockájára gondolnunk.

Két évet kihagyott a Formula-1-ben Fernando Alonso, ám ez nem látszik meg a formáján. Vezetése és fizikai állapota is kiváló, az Alpine azonban egyelőre nem igazán ütőképes idén. De elég lenne most is egy bajnoki elsőséghez 2005 és 2006 világbajnoka?

Berger úgy véli, Alonso 40 fölött is világbajnoki esélyes lenne ütőképes autóban


„Egészen kiemelkedő versenyző. Nagyon jó volt látni, hogy az első sorba kvalifikálta magát legutóbb. Mindezt úgy, hogy jelenlegi autója egyértelműen nincs a legjobb két istálló szintjén, de Alonso mégis hozzátette a maga tehetségét” – mondta el Berger a Motorsport-Magazin hasábjain.

„Hogy Alonso megnyerhetné-e a világbajnoki címet, amennyiben egy Red Bullban ülne most? Igen, 100%-ig biztos vagyok benne! Ha pusztán a tehetségét nézzük, Alonsónak akár öt világbajnoki címe is lehetne, legalábbis véleményem szerint.”

„A McLarenhez igazolása után nagyon sok ajtó bezáródott előtte, zsákutcába került a karrierje. Amennyiben a Mercedeshez szerződött volna, legalább öt világbajnoki címmel rendelkezne már” – dicsérte a spanyol ászt Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: