Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 18. csütörtök

AbuDhabiNagydíj

Éld újra a szezonzárót az F1 2017-tel!

A múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíj sem maradhatott ki a sorból: a videó készítői újraalkották a 2017-es évad utolsó versenyének legfontosabb mozzanatait a legfrissebb F1-es játékban.

részletek

Idegen tárgy miatt vívott autójával Vandoorne

A belga már az Abu Dhabi Nagydíj elején jelezte, hogy autója úgy viselkedik, mint egy raliautó. Akkor műszaki hibára gondoltak, ám később kiderült, idegen eredetű ragasztószalag került a hátuljára.

részletek

Ómen: Bottas bajnok lesz, szerencsés(?) 13-as

A szezonzáró F1-es futam statisztikái között böngészve jó pár érdekességre bukkantunk: Hamilton egy újabb téren beérte Schumachert, volt, amiben Raikkönen és volt, amiben Ocon volt a legjobb idén.

részletek

Raikkönent nem hozza lázba a Mercedes fölénye

A 2017-es év történéseinek fényében a bajnokcsapat előnye a vártnál sokkal nagyobb volt a szezonzárón Abu Dhabiban. Kimi Raikkönen szerint azonban ennek semmi, de semmi jelentősége nincs 2018-ra. A finn úgy fogalmazott, a Ferrari nem nyugszik, amíg első és második helyet nem szerez minden versenyen.

részletek

Ezért lehet igazán bizakodó a Sauber

Megoldotta a Sauber istálló az egyik legnagyobb problémát, ami miatt a középmezőnytől is leszakadtak év közben. Hosszú idő után sikerült a végére járni, így a jövő évtől újra előrébb törhetnek.

részletek

Átépíthetik a Yas Marina pályát

Kritikák kereszttüzébe került az Abu Dhabi Nagydíj után a pálya vonalvezetése, többek szerint is ugyanis lehetetlen rajta előzni. Hermann Tilke máris az átépítését fontolgatja.

részletek

Jövőre is szoros csatát vár a Mercedes

Nem reprezentatív az utóbbi néhány futam eredménye, nyilatkozta a csapat ügyvezető igazgatója. Toto Wolff szerint az Abu Dhabi Nagydíjon már szinte mindenki 2018-ra készült.

részletek

Verstappen: Gyorsabb voltam Raikkönennél

Max Verstappen számára nem volt leányálom a záró futam Abu Dhabiban, ugyanis a verseny elejétől kezdve beragadt Kimi Raikkönen mögé és az előzés esélye nélkül vonatozni kényszerült.

részletek

Hamilton: Ez a pálya nem alkalmas versenyre

Lewis Hamilton szinte a teljes verseny alatt közel autózott csapattársához, ám megelőzni nem tudta. Szerinte ebben a pálya nem megfelelő vonalvezetése a leginkább hibás, nem illik az autókhoz.

részletek

Miért állt ki háromszor a bokszba Stroll?

Az Abu Dhabi Nagydíjat mindenki egyetlen kiállásból oldotta meg, leszámítva Lance Strollt, aki nem kétszer, hanem háromszor járt a bokszban. A sokszor remeklő újonc elveszett az év végére.

részletek

Alonso sok sikert kívánt a Hondának, Vandoorne „raliautót” vezetett

Nem volt túlzottan eseménydús versenye a McLaren párosának, de legalább a spanyol F1-es pilóta a pontszerzők között ért célba, hiszen csapattársa folyamatosan az MCL32-es irányíthatóságával küszködött.

részletek

Raikkönen: Unalmas volt, mint egy hosszútávú verseny

A Ferrari 38 éves finnje őszintén kimondta, ami az Abu Dhabi Nagydíj alatt sokakban megfogalmazódott: pocsék verseny volt a szezonzáró, amelyért az üzemanyag-takarékoskodás hibáztatható. Ez a mezőnyből mindenkit visszafogott.

részletek
Olvastad már?