DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Versenybaleset volt” – Perez nem ért egyet a büntetéssel

Sergio Perez szerint sokkal látványosabb összeérések is történnek futamokon, így a büntetése nem jogos. A mexikói a következő szezonban konzisztensebb versenyzést vár önmagától.

A második helyre zárkózott fel Sergio Perez a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon – ebben Charles Leclerc leleményes taktikája is közrejátszott. A mexikóit azonban a Lando Norrissal történt összeérése miatt öt másodperces büntetésre ítélték, így a leintést követően visszasorolták a negyedik helyre, és az illetlen csapatrádiózásáért be is idézték.  

A Red Bull pilótája nem ért egyet a versenyirányítás döntésével – elmondása szerint ez még a versenybaleset határain belül volt: „Véleményem szerint a stewardok nem ítélkeztek ma megfelelően. Sokkal rosszabbat is láttunk már, értünk össze csatázás közben. Lando levágta a kanyart, mégis én kaptam büntetést.”



„Mindig észben kell tartani, hogy annak, aki hátulról jön és később fékez, nincs teljes mértékben kontrollja az autója felett. Lando tudta, hogy ott vagyok, mégis befordult, és összeértek a kerekeink. Az az őszinte véleményem, hogy ez versenybaleset volt.”

Célok a 2024-es évre

Bár megszerezte az egyéni bajnokság második helyét a mexikói, csapattársa, Max Verstappen így is több, mint kétszer annyi pontot szerzett a 2023-as szezon során. Arra a kérdésre, hogy min kell változtatnia a következő évre, így felelt Perez:

„Konzisztensebbnek kell lennem, az idei év egy hullámvasút volt. A következő egy új lehetőség. Úgy érzem, idén nem sikerült eggyé válnom az autóval. Remélhetőleg jövőre jobbak és erősebbek leszünk, hiszen az elmúlt néhány futamon sokkal gyorsabbak tudtunk lenni. Maxot pedig szeretném kiemelni, hiszen lenyűgöző munkát végzett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: