DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Leclerc ötlete volt a futamvégi taktika

Megpróbálta a lehetetlent Charles Leclerc, hogy megszerezze csapatának az F1-es konstruktőrök közt a második helyet – a Ferrarinál így sem elégedetlenek.

A szezonzáró F1-es futam hajrájában Charles Leclerc megpróbálta a lehetetlent, és hozzásegíteni Sergio Perezt ahhoz, hogy öt másodperc fölé növelje az előnyét George Russell-lel szemben, hiszen ez azt is jelenthette volna, hogy a Ferrari lesz a második a konstruktőrök között.

leclerc-abu-2



Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke a verseny után elárulta, hogy a stratégiai mesterfogás, mely végül sikertelen maradt, Leclerc ötlete volt: „Charles találta ki. Lehettünk volna egy kicsit agresszívebbek is, hogy megpróbáljuk feltartani Russellt, másrészt viszont úgy gondolom, hogy a csapat számára fontos, hogy pozitív hangulatban zárjunk.”

„Az, hogy Charles második lett, és hogy így fejeztük be a versenyt, azt hiszem, az első jó lépés a jövő évre nézve” – mondta a csapatfőnök, aki a pont nélkül maradó, s ezzel az egyéni pontverseny hetedik helyére csúszó Sainzra is kitért:

vasseur-abu

„Carlosnak gondjai voltak a tempóval, és egymás után két keményet kellett feltennünk, így az volt egyetlen lehetőségünk, hogy egy piros zászlóval vagy safety carral szerezzünk legalább néhány pontot. Nagy kár a garázs ezen oldaláért…” – zárta szavait a francia sportvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: