DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Red Bullnál tudják, hogy nem állhatnak meg

A riválisok égnek a vágytól, hogy visszavágjanak a 22-ből 21-et nyerő Red Bullnak – Horner ünnepli az idei eredményeket, de tudja, hogy fejleszteniük kell.

Max Verstappen az idei 22. versenyen a 19. győzelmét aratta, ami Sergio Perez szezoneleji két sikerével együtt összesen 21 megnyert futamot jelent a Red Bull Racing számára – egyedül a Szingapúri Nagydíjat nem tudták az élen zárni, melybe máskor is beletört már az aktuális domináns csapat, így például a Mercedes bicskája…

horner-abu



Christian Horner, az F1 valaha volt legdominánsabb szezonja végén így sommázta a történteket: „Ez az autó egy egészen különleges versenygépként fog bekerülni a történelemkönyvekbe. A 22-ből 21-et megnyertünk, csak Szingapúrban nem jött össze, azaz még mindig van hová fejlődni!” – mondta viccesen, majd elismeréssel szólt a csapat tagjairól:

„Micsoda év volt ez! Mindenekelőtt a színfalak mögött: a gyárban, az egész cégbél, a vendéglátósoktól kezdve a furgonvezetőkön át a recepciósokig, a tervezőkig és a gyártásig… Volt 22 különböző helyszínünk, ebből 21-en nyertünk, volt eső, volt mindenféle körülmény és stratégia. Ez volt a legfenomenálisabb év, az embereket hatalmas büszkeséggel tölthetik el az elért eredmények.”

verstappen-redbull-champ

Horner azt is tudja, hogy a Red Bullnak foglalkoznia kell a fejlesztésekkel, hiszen a riválisok nem nézik tétlenül, hogy minden trófeát hazavisznek: „Mindig keressük az apró kis előrelépéseket, hiszen sosem elég. Ismerjük az ellenfeleinket, minden eddiginél motiváltabbak, hogy keményen visszavágjanak nekünk” – fejtette ki, majd hozzátette:

„Ebben a sportágban minden mozgásban van, semmi sem áll meg, láthattuk, hogy amíg mi nem fejlődtünk, a többi csapat apró előnyöket szerzett, és egyre közelebb és közelebb került hozzánk. Szóval ebből az autóból levonunk minden lehetséges tanulságot, és jövőre az RB20-asban alkalmazni fogjuk őket, hogy megpróbáljuk megvédeni ezt a két címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: