DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Todt családtagként szereti Michael Schumachert

Jean Todt azon kevesek egyike, aki havonta több alkalommal is meglátogatja a lábadozó Michael Schumachert. Egy, a családjával közös fényképe pedig örökké ott virít az FIA elnökének asztalán.

Teljes a hírzárlat a síbalesetben súlyos agysérülést szenvedő Michael Schumacherről. Lassan öt éve történt a borzalmas eset, azóta a hétszeres világbajnok legenda ugyan magához tért, de a kevés információ alapján, amit tudni lehet, önellátásra képtelen, kommunikációs képességei is rendkívül korlátozottak.

Korábbi csapatfőnöke, Jean Todt szinte fiaként szerette és szereti az egykori német pilótát, tizenegy közös évük során a munkaviszonyon kívül szoros barátságba is kerültek egymással. Ez sosem szűnt meg, a közben (többször is) az FIA elnökévé megválasztott francia szakember a Times magazinnak beszélt a Michael Schumacherhez fűződő mély, baráti kapcsolatáról.

„Legalább kétszer egy hónapban meglátogatom, de részletekkel természetesen nem fogok szolgálni, magánjellegű a dolog. Láthatom Michaelt, nagyon szeretem őt. Látom a családját is, reménykedem abban, hogy a helyzetük egyszer megváltozik” – fogalmazott az FIA elnöke.

Schumacher 21 év után szerzett bajnoki címet a Ferrarinak


Todt elnöki irodájában a kezdetek óta látható egy bekeretezett fotó, amin Todt felesége, fia és Michael Schumacher együtt láthatók. „Ők az én drágáim, Michael, Michelle és a fiam. Úgy emlékszem, akkor készült a kép, amikor a francia légió kitüntetését kaptam meg és ők is velem ünnepeltek 2011-ben. Nagyon szeretik egymást, ami különlegesen jó érzés számomra.”

Egy másik fotó is található az irodában, amikor a 2000-es Japán Nagydíj végén Todt a levegőbe emeli Schumachert első közös világbajnoki címük ünneplésekor. „Amikor megkérdezik tőlem, mi életem legjobb emléke, akkor rávágom, hogy ez. Suzuka, 2000. Michael világbajnoki címet szerez a Ferrari számára huszonegy év szünet után.”

Az egyik ominózus kép Todt irodájában

Professzionális hozzáállásuk egyik bizonyítékaként, nem sokkal az ünneplést követően már arról beszéltek egymással, mennyire szeretnék megnyerni a következő évi bajnokságot is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: