DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Egyéb

Legendás amerikai izomautók ikonikus alkatrészeit árverezik Kiss Norbi Macskaárvaháza javára

A felajánlóval, Ferencz Zsolt autótörténésszel és autóival május 18-án Felnémeten is találkozhat bárki.

Dodge, RAM, JEEP, Oldsmobile. Legendás amerikai autómárkák, amelyek számos típusa az autótörténelem egy-egy ikonikus modelljévé vált. Most azonban ezeknek egy-egy különleges alkatrésze jótékony célokat szolgál majd: Ferencz Zsolt (Feco) gépészmérnök, autótörténész, a vecsési "Amerikai Autós Élményközpont - Chrysler, Dodge, Ram Múzeum" alapítója ugyanis árverésre ajánlott fel néhány olyan jellegzetes alkatrészt, amely akár egy lakás díszeként  is különleges tárgyként dobogtathatja meg az autórajongók szívét - miközben árával mentett állatok gyógykezelését segíti majd.

feco1- Igyekeztem a régi, ma már muzeális alkatrészek közül olyanokat összeválogatni, amely önmagában is szép tárgy és kötődik az autótörténelem valamely legendás amerikai típusához - fogalmazott Feco, aki maga is több mentett macska gazdája és Kiss Norbi ötszörös Európa bajnok autóversenyzőnek, a Macskaárvaház Alapítvány egyik alapítójának a szurkolója. Az amerikai autós körökben rendkívül népszerű szakember örömmel mesélte, hogy az autótörténet iránt érdeklődők körében is egyre népszerűbb az állatvédelem, így abban reménykedik, hogy a felajánlott és egy videón bemutatott különleges és ritka tárgyak egy állatvédő-amerikai autórajongó otthonát díszítik majd.

 

Feco, aki rendszeresen önkénteskedik Kápolnán a Macskaárvaházban  és több járműtörténeti projektben együtt dolgozik a kápolnai Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület (MEGÉRTE) aktivistáival, hamaroisan ismét Heves Vármegyébe látogat: Bódi Zsolt egri önkormányzati képviselő meghívására részt vesz a Felnlmeti gyermeknapon, ahol egy több mint hatezer köbcentis RAM társaságában gyermekeknek mesél majd a klasszikus amerikai autók titkairól és történetéről. Természetesen erre a rendezvényre is ingyenesen, "önkéntes munkában" érkezik.

feco3

Mint fogalmaz: - Autótörténetre és állatvédelemre mindig ráérek, ez nekem nem munka, inkább szenvedély, hobbi és meggyőződés - fogalmaz a szakember. 

Ferencz Zsolt azt kéri: "Akinek a mellékelt videó alapján megtetszik valamelyik alkatrész, írjon a macskaárvaház@gmail.com címre. Az adományt az ő számlájukra kell befizetni, az alkatrészt pedig nálam lehet majd átvenni és aki igényli, természetesen szívesen mesélek is annak az autótípusnak a történetéről, amelybe annakidején be volt építve."

feco2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: