DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Észszerű és fenntartható mobilitás a mindennapokban

Manapság egyre nagyobb gondot okoz, főleg a nagyvárosokban, a közlekedés kérdése. A tömegközlekedési hálózat fejlesztése jó választ kínál a felmerülő problémákra, ugyanakkor az autós közlekedést is fontos élhetővé, fenntarthatóvá és gazdaságossá tenni.

A RentBen autómegosztó platformján lehetővé válik a tulajdonosok részéről az autó bérbeadás, valamint másik oldalról az autóbérlés. Ezzel hatékonyabbá válik a járművek kihasználtsága, ami javít a közlekedés színvonalán, valamint kényelmes és olcsó alternatívát nyújt a saját járművel nem rendelkező bérlők számára.

 

Vegyünk vagy béreljünk?

Sokan vagyunk úgy, hogy a napi ügyek intézése során nem járunk autóval, ugyanakkor heti, havi, vagy még nagyobb időközönkénti rendszerességgel rászorulunk annak használatára.

Amennyiben nincs saját járművünk, és a mindennapokban nem is hiányzik, bizonyos alkalmakkor nehezen tudjuk megoldani nélküle az életünket. Legyen szó a vidéki rokonok meglátogatásáról, nyaralásról, költözésről vagy csupán egy nagyobb berendezési tárgy elhozataláról az üzletből.

kep2 (1)



Alternatívák autókölcsönzésre

Ha autóra van szükségünk, több bérlési forma is a rendelkezésünkre áll. Ott vannak a hagyományos, autókölcsönzéssel foglalkozó cégek. Előnyük, hogy megbízhatóak, könnyű velük előre tervezni. Hátrányuk viszont, hogy sok papírmunkát igényelnek, minden esetben kaució letétele szükséges, és az áraik is jellemzően meglehetősen magasak.

Ha nagyvároson belüli használatra keresünk kölcsönözhető autót, akkor remek alternatívát kínálnak a carsharing applikációk, amelyekkel gyorsan, megbízhatóan, néhány kattintással bérelhetünk járművet. Nem kell kauciót leadni, nincs papírmunka, ugyanakkor gyakori, vagy hosszabb használat esetén igencsak költséges a használatuk, valamint vidéki közlekedés esetén kevésbé kiforrott a rendszer.

 

A közösségi autómegosztó platform előnyei

A közösségi autómegosztó platformok kiváló lehetőséget nyújtanak az autóbérlők számára, és kiküszöbölik a fenti verziók negatív sajátosságait. Nagy előnye a hagyományos autókölcsönzőkkel szemben, hogy kilométer limit nélkül tudunk autót bérelni, anélkül, hogy ezért a szolgáltatásért extra díjat kellene fizetnünk. Járműfoglalás, valamint az átadás és átvétel folyamata a nap 24 órájában lehetséges, illetve igényelhetünk megadott helyszínre szállítást, amiért sok esetben ugyancsak nem kell plusz költséggel számolnunk.

További fontos pozitívuma a rendszernek, hogy hatalmas elérhető választék áll rendelkezésre, így általában az összes kategóriában találunk elérhető modellt. Akár belföldön utaznánk, akár hosszabb külföldi útra készülünk, mindkét esetben számíthatunk az autómegosztó platformra.

Az autóbérlés újvonalas formája jelentheti a jövőt, amely képes a bérlő minden igényét kielégíteni, teszi mindezt úgy, hogy a felhasználó pénztárcája se érezze meg ezt a kelleténél jobban, illetve globális szinten is jó hatást gyakorol a közlekedésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: