DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 24. péntek
WTCR

Magnus nyert Huff előtt, csak egy magyar ért célba

Michelisz Norbert négy helyezést javítva lett ötödik a WTCR spanyol nyitófutamán, Nagy Dániel azonban nem tudta eredményre váltani az erős rajtpozíciót, Tassi pedig szintén kiesett.

Két Audi kezdte az első sorból a WTCR első futamát Spanyolországban, a Motorland Aragón pályán. A pole-pozíciós Gilles Magnus jól kapta el a startot, és megőrizte a vezetést, Nathanael Berthon azonban elvesztette a második pozíciót Yann Ehrlacher-vel szemben – a címvédő Magnust is támadta, de nem sokáig maradt a második helyen, a negyedik rajtkockából startoló Rob Huff a második kanyarban belülre férkőzve átvette tőle pozíciót. Ehrlacher rövidesen Berthonnal koccant, így további pozíciókat veszített.

Jól mentek a Zengő Cuprái az időmérőn, a legjobban kvalifikáló magyar Nagy Dániel lett hetedik pozíciójával, a fiatal pilótának azonban nem volt szerencsés versenye: már az első körökben pozíciókat veszített és a 11. helyre esett vissza, később pedig az autóról karosszériaelemek estek le, Nagy pedig hátracsúszott a mezőny legvégére. Végül defektet kapott, így hiába az ígéretes kvalifikáció, futama kieséssel ért véget.A kilencedik helyre kvalifikáló Michelisz Norbert ellenben előre lépdelt, és körökön belül már az ötödik pozícióban állt, Magnus, az őt szorongató Huff, továbbá Berthon és a bajnoki éllovas, Mikel Azcona mögött – Micheliszt a négy Lynk & Co szerelvénye követte, de Yvan Muller egyre szakadt le a magyar pilótától.

A 30 perces futam második felében beálltak a frontvonalak – Huff tapadt a vezető Magnusra, Azcona pedig utolérte Berthont, de támadásba senki sem lendült. Hátrébb, a kék autók között is csak helycsere történ: Muller maga elé engedte unokaöccsét, Ehrlacher-t.

A kockás zászlóig egyik párharc sem változott: Magnus WTCR-pályafutása második győzelmét szerezte, az őt célig üldöző Huffnak zsinórban a második futamon az ezüstérem jutott. Berthon megszerezte az utolsó pozíciót Azcona előtt – aki a bajnokságban a negyedik hellyel is nagyot kaszált, mivel két fő üldözője hátrébb végzett, Nestor Giralomi a 12., Santiago Urrutia a 8. pozícióban.

Rajthelyezéséhez képest négy pozíciót javítva Michelisz Norbert végül ötödikként ért célba. Ehrlacher, aki előtt az első másodpercekben megcsillant a győzelem esélye, végül mögötte, hatodikként futott célba. A harmadik magyar, a 14. rajtpozícióból kezdő Tassi Attila szintén nem ért célba, a látottak alapján elképzelhető, hogy Nagyhoz hasonlóan defektet kapott.

Az 1. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: