DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Tassi Attila idén a bajnoki címért menne

Az All-Inkl.com Münnich Motorsport magyar pilótája, Tassi Attila tavaly megszerezte első dobogós helyezéseit a WTCR-ben, idén pedig már a végső győzelemért szeretne harcba szállni.

A 2020-as szezonban két dobogós helyezési jutott Tassi Attila a WTCR-ben, idén azonban már nemcsak az első győzelmét, győzelmeit szerezné meg, de még a világkupáért is szeretne harcban lenni. Az Eurosport Hungary készített interjút a fiatal magyar versenyzővel.

Számomra nagyon jól ért véget a tavalyi bajnokság, hiszen az utolsó fordulón én voltam a leggyorsabb a hondások közül. Az utolsó versenyen Esteban Guerrierinél egy másodperccel jobb időket mentem, mielőtt elengedtem őt. A leintés után az egész csapat nagyon megdicsért, még a csapatfőnök, René Münnich is gratulált. Jó volt így zárni a szezont" 



„Tele vagyok hittel és motivációval; idén már a bajnoki címért szeretnék harcolni. Guerrieri az elmúlt két évben ott volt a legjobbak között, és ha egy pályán gyorsabb tudtam nála lenni, akkor ez máshol is sikerülhet, csak minden részletet össze kell raknom."

Nagyon fontos lesz az első két hétvége, hiszen magam mögé kell állítanom a csapatot. Tavaly kicsit zavart, hogy már az év harmadik versenyén el kellett engednem Nestor Girolamit, de leginkább azzal tudom ezt megakadályozni, ha én leszek a legjobb hondás rögtön az elején. Szeretném elérni, hogy idén ne az argentinok, hanem én legyek az a versenyző, akit az egész csapat támogat." 

A Tassi Attilával készült teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni az Eurosport oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: