DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Azcona rajt-cél győzelmet szerzett a Zengővel!

A pole-pozícióból remekül rajtoló spanyol végig kézben tartotta a futamot, és megszerezte a magyar csapat öt év óta első győzelmét. Michelisz a bokszutcából volt kénytelen indulni, innen lett pontszerző a második futamon a Motorland Aragón pályán.

Nem jól indult a WTCR spanyol hétvégéjének második versenye a magyarok számára. Míg a nap első futamát az első rajtkockából, a másodikat a bokszutcából kezdhette csak meg Michelisz Norbert: motorcsere miatt sorolták vissza az utolsó pozícióba az ötödikről (melyet a köridők törlése, majd visszaadása után kapott meg), végül azonban nem állt fel a rajtrácsra.

Így is magyar kötődésű versenyző indulhatott az első rajtkockából, a zengős spanyol, Mikel Azcona. Itt is változás történt: eredetileg csapattársa, Boldizs Bence kezdhetett volna a fordított rajtrácsos pole-ból, akárcsak a Hungaroringen, de a szombati köridőmizéria után a 10. rajtkockába került vissza. Sajnos a fiatal pilóta nem jutott el a rajtrácsig, miután a felvezető körön autója megállt.



Remekül sikerült viszont a másik Cuprával Azcona rajtja, aki már az első kanyarokban elnyúlt az üldözőktől. Yvan Muller felugrott negyedikről a második helye, Luca Engstler a második rajtkockából sorban bukta a pozíciókat, az első körben egészen a hetedik helyig esett vissza. Az első futam nyertese, Jean-Karl Vernay remek rajttal felzárkózott az élmezőnybe, de az első kör végén, a célegyenesben lelassult, az Alfa Romeo felmondta a szolgálatot.

Az élen Azcona mögött Muller, Urrutia, Berthon, Tarquini és Engstler sorrendje alakult ki az első körben, a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher számos előzéssel a hetedik helyre zárkózott fel. A 10 körös futam hátralevő részében a hetes sorrendje nem is változott: Azcona kézben tartotta 1-2 másodperc közti előnyét.

A spanyol versenyző győzelemre vezette a Zengő Motorsportot: a magyar istálló Michelisz Norbert 2015-ös hungaroringi sikere óta először nyert futamot! A Lynk & Co két autója állt dobogón, míg márkatársuk, Ehrlacher hetedik helyével tovább növelte előnyét a pontversenyben, három pozícióval előzte meg a fő üldözőt, Esteban Guerrierit. Michelisz Norbert a bokszutcából végül felzárkózott egy egyetlen pontot érő 15. helyig.

A 2. futam eredménye, Motorland Aragón:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: