DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Hivatalos: Zárt kapus lesz a magyar WTCR-hétvége

Röviddel az október 16-18-i versenyhétvége előtt döntést hozott a Hungaroring: a túraautó-világkupa és kamion Európa-bajnokság közös fordulóját nézőközönség nélkül tartják.

A Hungaroring közleménye teljes hosszában:

Hosszas mérlegelés után a Hungaroring úgy döntött, hogy október 16–18-án zárt kapuk mögött rendezi meg a Super Racing Fesztivált, amelyen a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság mezőnye is megméreti magát. A versenypálya vezetősége az elmúlt hetekben és napokban egyeztetett az illetékes hatóságokkal, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása alapján hozta meg döntését.



A Hungaroring számára a versenyzők mellett mindig is a szurkolók voltak a legfontosabbak, ezért is várt ki az utolsó pillanatig, és a döntést végül a versenyzők, a közreműködők és a nézők egészségének megóvása motiválta.

A zárt kapus megméretést a televíziók képernyőjén keresztül követhetik a szurkolók: a Sport TV az összes versenyfutamot élőben közvetíti.

A hétvége a WTCR számára Zolder (Belgium), a Nürburgring (Németroszág) és a Slovakia Ring (Szlovákia) után a negyedik, az ETRC számára Most (Csehország) után a második helyen szerepel a versenynaptárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: