DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Hivatalos: Végre eldőlt, hol versenyez idén Michelisz Norbert

Hosszas várakozás után megtörtént a bejelentés Michelisz Norbert 2020-as szerződéséről. A Hyundai háza táján változás történt: két csapat fogja felkészíteni a négy autót a WTCR-ben.

A Hyundai Motorsport sajtóközleményt adott ki 2020-as terveiről. Mostanáig bizonytalan volt a dél-koreai márka folytatása a WTCR-ben, egyben a címvédő Michelisz Norbert sorsa az alakulatnál és a világkupán.

A mai bejelentés alapján viszont már garantált, hogy négy Hyundai i30 N TCR lesz a mezőnyben, melyek közül egyet Michelisz Norbert vezet a BRC Racingnél. Ugyanakkor a csapatstruktúrában változás történt. Michelisz és Gabriele Tarquini, az elmúlt két szezon két bajnoka továbbra is a BRC Racing színeiben versenyez – a Lukoil támogatásával –, a másik két autót azonban már nem az olasz csapat, hanem az Engstler Motorsport szervizeli. Ezeket Nicky Catsburg és Luca Engstler vezeti. A 20 éves német újonc a csapat új tagja, Augusto Farfus helyét vette át. Említésre méltó, hogy Engstler tavaly Michelisz csapata, a M1RA pilótájaként a TCR Europe mezőnyében szerepelt.



„A pillanat, amire már nagyon vártunk” – posztolta a hírt Facebook-oldalán Michelisz. „Hivatalos: A tavaly megszerzett bajnoki cím után boldogan folytatom 2020-ban is a Hyundai Motorsport kötelékében és a BRC csapatában. Miénk a cím, de hiszem, hogy még gyorsabbak lehetünk idén!”

 A WTCR kezdete óta 60-ból 20 futamgyőzelmet megszerző Hyundai számára különleges lesz az idei szezon abból a szempontból, hogy októberi időponttal Dél-Korea az Inje Speedium pályával bekerült a naptárba. Jelen pillanatban azonban nagyon képlékeny, hogyan fog alakulni a szezon: az eredetileg nyitánynak kiírt Marokkó télen visszalépett, az áprilisi magyar fordulót pedig a koronavírus miatt kellett törölni, így nem láthatja hazai közönség a címvédő Micheliszt. Most úgy áll, hogy május 22-23-án a Nürburgringen kezdődik a szezon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: