DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

WTCR: Guerrieri nyert, Michelisz csak a 13.

A hondás pilóta újra vezeti a bajnokságot, a duplán büntetett magyar versenyző nem tudott nagyot alkotni az első suzukai futamon.

Rengeteg büntetést osztottak ki a WTCR első suzukai futamára, így elég más rajtrácsot láthattunk a pénteki első időmérő eredményeihez képest - Michelisz Norbert is csak a 17. helyről rajtolt, ráadásul Tiago Monteirónak is át kellett adnia a pole-pozíciót Michelisz fő bajnoki riválisának, Esteban Guerrierinek.

Az argentin pedig ezt ki is használta, a rajtnál ugyan elvesztette az első helyet, de a harmadik körben visszavete azt, magabiztos autózását pedig egy biztonsági autós fázis sem tudta megtörni - győzelmével visszavette a vezetést a bajnoki pontversenyben. Michelisz futama nem alakult jól, rögtön visszaesett a 20. helyre és innen csak a 13.-ig tudott feljönni, ezzel kilencpontos hátrányba került - Tassi Attila végül a 22. pozícióban zárt.

A futam negatív hőse Nicky Catsburg lett, aki hátulról eltalálta Andy Priaulx-t, aki emiatt a falba csapódott, majd be is intett ellenfelének - itt másodszor is jött a biztonsági autó, amely már ki sem állt a mezőny elől, így futottak be a célba. A második és a harmadik futamot magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik majd.

Az első futam végeredménye:

wtcr_5



A Formula.hu webshopjában még elérhető Michelisz Norbert hivatalos pólója, és aki megrendeli, AFM-előfizetést is kap mellé. Részletek ezen a linken!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: