DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Szabó Zsolt: Viszlát 2018, üdv 2019!

A népi hiedelem szerint ahhoz, hogy biztosítva legyen a sikerekben gazdag új évünk, összegeznünk kell, hogy mi történt velünk az előzőben. Ilyenkor mindenki számára a köszönetnyilvánítás és az eltelt év visszaidézése képezi a legfőbb feladatot.

Természetesen Szabó Zsolt számára is fontos, hogy jól induljon a 2019-es esztendő, így a múlt lezárását követően kitűzte azokat a kérdéseket, melyekre idén szeretne választ kapni. Nézzük, hogy melyek ezek.

Nos, kezdjük rögtön egy kicsit nehezebb ponttal. Ha egy mondatban kellene összefoglalnod a szezonodat, hogy hangzana ez a frázis?

Tanulóévhez hűen nagyszerű idényt zárhattunk, melynek következtében tapasztalatra és pozitív behatásokra tettünk szert.

Ez volt az első teljes szezonod világbajnokságban. Hogy élted meg?

Nem gondoltam volna, hogy ennyit ad egy teljes szezon. Nagyon jó volt látni ezt az egészet, ahogy felépül. Így visszanézve a folyamatot, nagyon tanulságos és motiváló volt. Az egyik legjobb momentuma mindenképpen az volt, hogy egyre többen érdeklődtek afelől, hogy hogyan teljesítek a futamhétvégéken. Ez buzdított arra, hogy minden egyes pályán töltött pillanatban ki tudjam hozni magamból a 110%-ot. Kissé persze megterhelő is volt, hiszen nem unatkoztunk az év folyamán, de most lesz időnk kipihenni az elmúlt időszakot. Remélhetőleg ez a folyamat tovább fog tartani a jövőévben is.

Sz_Zsolt 3



Hogy látod a 2017-es és a 2018-as éved közötti különbséget? Mit tudnál kiemelni, mint differencia?

A ’17-es szezonban nem tudtam pontosan, hogy mi vár rám. Kicsit zöldfülűen mentem bele az egészbe, ennek ellenére nagyon jó eredményeket sikerült elérni. 2018-an azért más volt a helyzet, hiszen nagyobb volt a nyomás. Jobban meg is akartam mutatni a világnak, hogy mire vagyok képes. ’18-ban jobban megtanultam helyén kezelni a dolgokat. Értem ezalatt a nyers tempót, befolyásoló tényezőket, mint például a kritika feldolgozását.

Ha most elöted állna egy varázsló és azt mondaná, hogy megváltoztathatsz egy dolgot a ’18-as idényedben mi lenne az?

Talán a hozzáállásom. Olyan szinten, hogy nem tennék magamra akkora nyomást és bizonyítási vágyat. A szezon második felében Ningbo körül lement rólam ez a fajta teher, ami a teljesítményemen is meglátszott. Bár igaz, hogy onnantól a szezon fennmaradó része a becsületes befejezésről szólt, de a személyes teljesítményem sokat javult.

Sz_Zsolt 2

Térjünk át az új évre. Mi az a kérdés, amire idén választ szeretnél kapni?

Na, ez egy jó kérdés. Talán az, hogy mennyit tudok változni. Vagy egyáltalán tudok-e változni olyan irányba, amilyenbe szerintem kellene, valamint az, hogy hogyan tudom elviselni az egyre fokozódó teljesítménykényszert, illetve a nyomást. Ezekre valóban tiszta választ szeretnék idén kapni.

Végül pedig mit üzennél a ’19-es Szabó Zsoltnak?

Kedves Zsolt, üzenem, hogy csináld ugyan ezt, mint eddig. Amit nyár óta elkezdtél, annak nagyon sok eredménye van. Illetve hallgass jobban a szívedre és talán ne gondolkozz annyit, hanem cselekedj ösztönösen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: