DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Bekezdett a Honda: Michelisz ismét dobogón

Noha a pole-ból induló José Maria Lopezt nem tudták megszorongatni, Tiago Monteiro és Michelisz Norbert "megette" Yvan Mullert, letaszítva a franciát a második Paul Ricard-i futam dobogójáról.

Magyar szempontból ismét fantasztikusan indult a Túraautó-világbajnokság második Paul Ricard-i futama: Michelisz Norbertnek már a rajt után sikerült felkapaszkodnia a vezető Citroen-páros, José Maria Lopez és Yvan Muller, valamint csapattársa, Tiago Monteiro mögé.

A rajt azonban nem mindenki számára volt leányálom: Gabriele Tarquini az első kanyarban megpöckölte ladás csapattársát, Hugo Valentét, aki viszont az előtte haladó Robert Huffba futott bele. Az első futamon győztes Hondás a mezőny végére esett vissza, de a verseny végére remek előzésekkel egészen a hatodik helyig sikerült felkapaszkodnia.



Közben a mezőny elején nem az történt, amit vártunk: Lopez csak minimálisan tudott ellépni Müllertől, aki viszont nem tudta maga mögött hagyni a visszapillantó-tükrét egyre inkább kitöltő Monteirót és Micheliszt. Amíg ők egyre közelebb kerültek a franciához, Tarquini áthajtásos büntetést kapott, Thed Björk pedig elektromos hiba miatt kieséssel zárta első WTCC-hétvégéjét.

Az élen zajló Citroen-Honda párharc a 10. körben csúcsosodott ki: Monteiro az utolsó kanyarban nekiment Müllernek, a sebességét vesztett bajnok mellett azonban nem csak a portugál, hanem Michelisz Norbi is elment! Lopez ekkor azt hihette, hogy biztonságban van győzelme, Monteiro viszont annyira felért rá az utolsó körben, hogy csak három tizeddel tudta megelőzni a portugál pilótát.

Michelisz így két dobogós hellyel zárta karrierje első WTCC-szezonját, a szezon következő hétvégéje két hét múlva következik a Slovakiaringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: