DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

WEC: Győzött a Toyota hiperautója

Ha nem is könnyen, de csak hozta a kötelezőt a Toyota új szörnyetege a spái hatórás viadalon, de az Alpine autója a második helyet elvitte a japánok másik egysége elől.

A spái hatórás verseny nagy kérdése az volt, hogy vajon képesek-e nyerni a Toyota új hiperautói, vagy megvicceli őket a régebbi LMP1-est csatába küldő Alpine - az időmérőn utóbbinak nem volt nagy a lemaradása. Nos a futam sokáig a Toyota kezében volt, de Kamui Kobayashi hibázott a verseny második felében, lecsúszott a pályáról, így a vezető helyen haladó #7-es Toyota egy kört veszített és ezzel elbukta az esélyét a győzelemre.

buemi



A #8-as Toyotának sem volt sima futama, a csapat hibázott a bokszban, amiért harminc másodperc büntetés járt, így az Alpine valóban át tudta venni a vezetést, de végül nem bírta tartani a Toyota tempóját - a #8-as egyszerűen gyorsabb volt és az utolsó etapot teljesítő Sebastien Buemi egyperces előnnyel ért be az Alpine (Andre Negrao, Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere) előtt, bár utóbbit végül egy defekt is hátráltatta. A #8-assal tehát Buemi, Kazuki Nakajima és Brendon Hartley vitte el a győzelmet, míg a #7-es Mike Conwayjel, Kobayashival és Jose Maria Lopezzel végül bejött harmadiknak annak ellenére, hogy több technikai problémája is volt.

Az LMP2-ben fordulatos csaták zajlottak, de nem a győzelemért, azt a rajttól a célig a #22-es Oreca 07-Gibson, amelyet Phil Hanson, Filipe Albuquerque és Fabio Scherer irányított. Az LMP2 Pro-Am kategóriában a Racing Team Nederland nyert a Giedo van der Garde, Frits van Eerd and Job van Uitert hármassal, a GTE Próban Kevin Estre és Neel Jani párosa vitte győzelemre a Porschét, a GTE Am kategóriában pedig a #83-as AF Corse Ferrari bizonyult a legjobbnak.

Az abszolút végeredmény (első öt)

1. #8 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Brendon Hartley Toyota GR010 - Hybrid HYPERCAR

2. #36 Andre Negrao, Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere Alpine A480 HYPERCAR 1'07.196

3. #7 Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez Toyota GR010 - Hybrid HYPERCAR

4. #22 Philip Hanson, Fabio Scherer, Filipe Albuquerque Oreca 07 LMP2 1 Lap

5. #38 Roberto Gonzalez, Antonio Felix da Costa, Anthony Davidson Oreca 07 LMP2 2 Laps

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: