DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Goodyear abroncsokon az ELMS 2020-as autói

Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, a Goodyear hazai márkanagykövete bejelentette, hogy a 2020-as európai Le Mans-széria (ELMS) felső kategóriás (LMP2) csapatait azonos műszaki paraméterekkel rendelkező abroncsokkal fogja ellátni, mint amilyeneket a versenyzők a vállalat visszatérését fémjelző FIA World Endurance Championship (WEC) szériában használtak idén. A 2020-as szezon a barcelonai 4 órás versennyel kezdődik majd április 5-én.

A 14-szeres Le Mans-győztes Goodyear történelmi visszatérése a WEC sorozatba ismét csak azt igazolja, hogy az abroncsgyártó elkötelezett híve a professzionális motorsportoknak. A visszatérést követően a Goodyear abroncsokkal felszerelt csapatok dobogós helyeket szereztek, és első rajthelyről indulhattak a WEC 6 órás Fuji versenyén.

GY tyres



Az európai Le Mans-széria versenyein induló felső kategóriás csapatok ugyanolyan abroncsokat fognak használni, mint a WEC-versenyzők, így a Goodyear felgyorsíthatja a legújabb generációs endurance versenyabroncsok fejlesztését. Ben Crawley, a Goodyear motorsportokért felelős igazgatója kifejtette: „A Goodyear a szektor vezető vállalata az ultranagy-teljesítményű sportabroncsok fejlesztése területén. Visszatérésünk a WEC-szériába azt jelenti, hogy tudásunkat és technológiai megoldásainkat a motorsportok egyik legnagyobb kihívást jelentő bajnokságán tesztelhetjük. Az, hogy a fejlesztés eredményeit most az ELMS-ben is megmérettetjük, lehetővé teszi számunkra, hogy az autók, csapatok és versenyzők szélesebb körével dolgozhassunk, ráadásul a Goodyear márkát Európa legrangosabb versenypályáin mutathatjuk be.”

Az ELMS ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy a 2020-as LMGTE-osztály minden autóját Goodyear Eagle F1 SuperSport versenyabroncsokkal szerelik fel. Az LMGTE-osztályban a legváltozatosabb típusú autók versenyeznek, így a Ferrari F488 GTE EVO, a Porsche 911 RSR és az Aston Martin Vantage V8.

WEC

„Az LMGTE-kategória tökéletesen illik a Goodyear most bevezetett, országúti forgalomban is használható Eagle F1 SuperSport abroncsaihoz. A termékcsalád legkülönlegesebb tagjaként az Eagle F1 SuperSport RS abroncsot engedélyezték a Porsche 911 GT2 RS és GT3 RS modellekre is. Jelenleg azon dolgozunk, hogy további prémiumkategóriás sportautóira is felszerelhető méreteket fejlesszünk ki. Az ELMS-versenyekhez olyan termékskálát biztosítunk, amely teljesítmény, kiegyenlítettség, konzisztencia és tartósság szempontjából a legkülönbözőbb autók igényeinek is megfelelnek” – tette hozzá Crawley.

Gérard Neveu, az ELMS ügyvezetője szerint: „A Goodyear emblematikus név a motorsportban. Tizennégy 24 órás Le Mans-győzelemmel a háta mögött a vállalat nem mindennapi tapasztalatokkal rendelkezik, a puszta jelenléte presztízst képvisel, befektetésekkel és technológiával gazdagítja az európai Le Mans-szériát. Büszkék vagyunk arra, hogy a Goodyear a WEC- és ELMS-bajnokságokat választotta a nemzetközi motorsportba való visszatéréséhez.”

Az európai Le Mans-széria a világ vezető európai endurance bajnoksága, 4 órás versenyeit Barcelonában, Monzában, Le Castellet-ben, Silverstone-ban, SpaFrancorchamps-ban és Portimaóban rendezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: