Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 26. kedd
WEC

WEC: Fiatal tehetségnek ad lehetőséget a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing Kenta Yamashitát választotta ki, hogy elinduljon a FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) futamain a TOYOTA GAZOO Racing WEC Challenge program keretében. A fiatal tehetség ezzel a Toyota Young Drivers Programban felfedezett, majd a Forma1-ben is szerencsét próbáló, a 2018-2019-es idényben WEC világbajnoki címet szerzett Kazuki Nakajima és WEC világbajnoki ezüstérmes Kamui Kobayashi nyomdokaiba léphet.

A Toyota sikert sikerre halmozó versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing, amely megnyerte a 2018-as Rally Világbajnokságot, a 2019-es Dakar Rallyt és a 2018-2019-es Hosszútávú Világbajnokságot is, az utánpótlás képzést és tehetséggondozást sem hanyagolja el. A Rally Világbajnokságban (WRC) egy fiatal pilótának, Takamoto Katsutának nem mindennapi lehetőséget adó versenyistálló a Hosszútávú Világbajnokságban is figyelemmel kíséri a jövő potenciális nagy versenyzőit. A 23 éves Kenta Yamashita a teljes 2019-2020 évi WEC idényben az LMP2 kategóriában versenyez majd a High Class Racing színeiben. Így részt vesz a 24 órás Le Mans futamon is, Anders Fjordbach (Dánia) és Mark Patterson (USA) csapattagokkal.

Toyota_Hosszutavu_Vilagbajnoksag_TS050_Hybrid_1Kenta ígéretes pályakezdés után érkezik a WEC-be: Japánban megnyerte a 2016-os Formula 3 bajnokságot, és a thaiföldi Buriram futamon aratott győzelmét követően jelenleg a Lexus Team LeMans Wako’s színeiben élen áll az igen erősnek számító Super GT versenysorozat mezőnyében. A WEC-be történő átigazolás jelentős lépés Kenta fejlődése szempontjából, mert lehetőséget ad neki arra, hogy megismerkedjen egy más típusú, hosszú távú versenyekre készített autóval, illetve olyan pályákkal is, ahol eddig csak kevés tapasztalatot szerzett. A TOYOTA GAZOO Racing rendkívüli figyelemmel követi majd Kenta fejlődését, miközben felmérik a WEC program szempontjából figyelembe vehető pilótákban rejlő lehetőségeket.

Toyota_Hosszutavu_Vilagbajnoksag_Kenta_Yamashita

„Nagyon felvillanyoz, hogy a TOYOTA GAZOO Racingnek és a High Class Racingnek köszönhetően életemben először lehetőséget kapok a WEC-ben, illetve az LMP2 kategóriában is. Sok legendás versenypálya szerepel a WEC versenynaptárában, és számos kemény vetélytárs lesz majd az LMP2 kategóriában is, szóval komoly kihívást jelent ez az élmény. Persze kell még tanulnom, de biztos vagyok abban, hogy a csapat támogatni fog ebben. Alig várom, hogy elkezdjük a tesztelést, hogy felkészülhessek erre az izgalmas idényre.” – fogalmaz Kenta.

Kenta Yamashita eddigi karrierje

Született - 1995. augusztus 3. Chiba, Japán

2012                           Super FJ: 1. hely

2013                           Formula Challenge Japán: 1. hely

2014                           Japán Formula 3 (TOM’S): 2. hely (2 győzelem)

2015                           Japán Formula 3 (TOM’S): 2. hely (5 győzelem)

                                   Super GT (Porsche Team KTR): 20. hely

2016                           Japán Formula 3 (TOM’S): 1. hely (7 győzelem)

2017                           Super GT GT300 (Team Tsuchiya): 5. hely (1 győzelem)

                                   Super Formula (Kondo Racing): 11. hely

2018                           Super GT (Lexus Team Bandoh): 11. hely

                                   Super Formula (Kondo Racing): 9. hely

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?