DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

A McLaren is beszállna a WEC-be

A wokingiak érdeklődését is felkeltette a 2021-re tervezett változtatás, de Zak Brown szerint mindez nem érintené az F1-es istálló működését, amellett futtatnák az új projektet.

A 2019-es Le Mans-i 24 órás hetének péntekén a Hosszútávú Világbajnokság, a WEC bejelentette, hogy a 2020/21-es szezontól az LMP1-es csúcskategóriát új géposztály váltja fel, amelyben a prototípusok mellett utcai hiperautók versenyre specializált verziói is részt vehetnek. Két gyártó azonnal jelezte részvételi szándékát, és versenygépeiket is bemutatták. Az LMP1-et jelenleg egyedüli gyári formációként uraló Toyota a GR Super Sport alapjaira fejleszt egy hibrid prototípust, amely jelenleg tervezési fázisában tart.

mclbro



Lehetséges harmadik gyártóként pedig úgy fest, hogy akár a McLaren is beszállhat. "2021-től jön a költségsapka az F1-ben, át kell strukturálni a szervezetünket, szóval szerintem nagyon jó, hogy egyszerre zajlik ez a dolog és a WEC változása" - mondta a RaceFans kérdésére Le Mans-ban Zak Brown, a McLaren vezére.

"A Formula-1-es csapatunkat nem érintené, ha beszállnánk a WEC-be egy hiperautóval, de a mi versenycsapatunk futtatná, Gil (de Ferran) vezetésével felállítanánk erre egyet. Szóval ez egy együttműködés lenne, nem zavarná az F1-es projektet, de mi működtetnénk a WEC-projektet is. Ez is benne van a helyzet elemzésében, amikor arról beszélünk, hogy hogyan és mikor csinálnánk meg" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: