DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

Alonso és a WEC: Ennyi volt?

Jelen állás szerint nem folytatja a Toyotával a kétszeres F1-es világbajnok és nem is beszél arról, hogy érdekelné a továbbiakban a WEC, vagy a Le Mans, amit akár egymás után kétszer is megnyerhet.

Egyelőre homály fedi Fernando Alonso jövőjét az autósportban, jelenleg csak az a biztos, hogy indul az Indy500-on, illetve az, hogy a WEC szuperszezonját végigcsinálja a Toyota versenyőjeként. Azonban egyre inkább úgy fest, hogy ez utóbbi szériában nem tervez hosszabb távon és letudta a feladatát azzal, hogy tavaly megnyerte a Le Mans-i 24 órást, idén pedig akár még egy Le Mans-i sikerrel és egy világbajnoki címmel is gazdagodhat.

A Toyotánál ugyanis egyre inkább afelé mutatnak a nyilatkozatok, hogy nem számolnak már Alonsóval, vagy éppen a spanyol nem számol velük. Amikor az Autosport nyíltan rákérdezett a csapatnál arra, hogy a 2019/2020-as idényre is marad-e a csapatnál Alonso, a szóvivő azt a választ adta, hogy "erről nem adhatok ki információt, de hamarosan bejelentjük a pilótáinkat", majd azt is hozzátette, hogy egyelőre nem kommentálhatja azon pletykákat sem, melyek szerint Brendon Hartley érkezik hozzájuk.

24



Az Autosport forrásai szerint ugyanis már az sem elképzelhetetlen, hogy Hartley (aki világbajnoknak mondhatja magát a WEC-ben) már idén is ott lesz a Toyotánál Le Mans-ban és a szaklap úgy tudja, hogy már eldőlt, hogy ő váltja Alonsót a későbbiekben.

Alonso korábban úgy fogalmazott, hogy 50-50% az esélye annak, hogy marad-e a Toyotánál, később pedig azt mondta, hogy fel kell töltődnie, 2019-re a fő terve az Indy500, majd igazából semmi, de 2020-tól akár a Formula-1-ben, akár az IndyCarban teljes szezont futhat, vagy akár más szériában is kipróbálhatja magát - szóba került a NASCAR és a Dakar is, de a WEC-ről egyáltalán nem beszélt.

Mindez a Toyota kommunikációjával együtt az Autosport szerint (és tényleg ez tűnik a leglogikusabbnak) abba az irányba mutat, hogy idén véget ér számára a WEC-karrier (legalábbis egyelőre) és a fő célját, a Le Mans-i győzelmet már elérte - igaz, ezt júniusban megduplázhatja, ha végül ő indul és nem Hartley, illetve világbajnok is lehet a kategóriában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: