DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Visszatér a Brabham a motorsportba

A patinás Brabham név visszatér a motorport világába, miután bejelentették, hogy 2021-ben el fognak indulni a legendás Le Mans-i 24 óráson a májusban bemutatott BT62-es hypercarral.

Szerdán tette meg a nagy bejelentést az 53 éves David Brabham, a háromszoros F1-es világbajnok Jack Brabham fia, aki nagyban hozzájárult a Brabham BT62 teszteléséhez és fejlesztéséhez, így újra versenypályán láthatjuk a kétszeres F1-es világbajnok Brabham istállót.

„Évekig dolgoztam azon, hogy a Brabham név visszatérhessen Le Mans-ba, szóval fantasztikus érzés, hogy ezt ma bejelenthetem. A Brabham Automotive még csak 2018 májusában mutatta be első autóját, a Brabham BT62-t, így még nagyon hosszú út áll előttünk, mielőtt visszatérünk Le Mans-ba” – áll a Brabham Automotive közleményében.

A Brabham BT62


„Ez a munka most fog igazán elkezdődni, hiszen ez egy hosszú távú elköteleződés. Alig várjuk, hogy továbbfejleszthessük a BT62-est és a jövőbeli autóinkat, miközben megpróbálunk majd egy világklasszis versenycsapatot létrehozni, azzal a kiváló mérnöki tudással, amellyel rendelkezünk.”

Sir Jack Brabham egyébiránt 1967-ben megnyerte a Francia Nagydíjat, melyet akkor a Le Mans-i pálya rövidített változatán tartottak, de három ízben elindult a legendás 24 óráson is. Fiai, Geoff és David pedig már mindketten diadalmaskodtak a híres versenyen, 1993-ban, illetve 2009-ben, mindketten a Peugeot-val.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: