DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

Brabham

Retro – Az új-zélandi „Medve” nyomában

A királykategóriába számos náció tagjai betették már a lábukat, de kevés nemzet fia ért fel az F1 csúcsára. Az új-zélandiak táborából akadt valaki, aki egyszer azért csak-csak megkoronáztatott.

részletek

Öt csapat, amely beletalált az új szabályokba

Az F1 hivatalos oldala felelevenített öt emlékezetes esetet, mikor valamelyik csapat zseniálisan reagált a szabályváltozásokra. Most vajon melyik istálló keveredhet a mezőny élére?

részletek

Goodwood: A Formula-1-es armada

A goodwoodi sebességfesztiválok legnépszerűbb szereplői mindig az F1-es autók és a felvonult armada ezúttal sem okozott csalódást, kezdve Alberto Ascari 1952-es Ferrari 500-asától az idei Aston Martinig.

részletek

Megérkezett a 700 lóerős Brabham pályaautó közúti változata

A pályanapokra épített BT62 után a rendszámozható BT62R-t is a Goodyear gumijaival szereli fel a Brabham Automotive. A 2019-ben felélesztett ausztrál márka az Eagle F1 SuperSport RS gumik mellett döntött, amely a pályán és az utcán is megállja a helyét.

részletek

Csomagtartóban csempészte Ecclestone a pályára Piquet-t

Háromszoros világbajnok nem lesz mindenkiből, csak a kivételesen elszánt versenyzőkből: Nelson Piquet autót mosni és földön aludni is hajlandó volt a Brabhamnél, hogy vezethessen.

részletek

Visszavonult a versenyzéstől Mark Blundell

Bár a legtöbben nem tudták, még tavaly is aktív volt a Formula-1 háromszoros dobogósa, aki még Ayrton Senna és Alain Prost ellen is csatázhatott. Igazi sikereit azonban az F1-en kívül érte el.

részletek

Retro – Szerelőből F1-es versenyigazgató

Charlie Whiting története a rablóból lett pandúr esete az F1-ben: mielőtt az FIA alkalmazásában a szabályzat őrévé vált, ő maga is csapattagként kereste a kiskapukat – ráadásul a határokat szívesen feszegető Brabhamnél, Bernie Ecclestone embereként. Pályafutásának korai szakaszával tisztelgünk a 66 évesen elhunyt Whiting előtt.

részletek

Legendás név térhetett volna vissza az F1-be

Egy meg nem nevezett F1-es csapat 2019-től Brabham néven futott volna, ám a jogtulajdonos nemet mondott az ajánlatra. Jack Brabham fia inkább a WEC-be viszi apja hagyatékát.

részletek

Visszatér a Brabham a motorsportba

A patinás Brabham név visszatér a motorport világába, miután bejelentették, hogy 2021-ben el fognak indulni a legendás Le Mans-i 24 óráson a májusban bemutatott BT62-es hypercarral.

részletek

Ricciardónak gyorsan kell dönteni a jövőjéről

Az ausztrál pilóta még nem írt alá újabb szerződést a Red Bullnál, mondván, hogy kivárja, a csapat milyen irányba halad. Damon Hill és David Brabham szerint nem kellene ennyit hezitálnia Ricciardónak.

részletek

Az autósport megrendülten gyászolja Gurney-t

A versenyzői világ ismét elvesztette egy nagy egyéniségét és ez természetesen nem hagyta hidegen a korábbi barátokat, versenyzőtársakat sem. Egy igazi amerikai hős távozott.

részletek

Esélytelenül a Honda árnyékában

Nem kizárólag a Honda próbálkozott a Formula-1-ben a japán gyártók közül. A Yamaha erőfeszítéseit azonban csak ritkán koronázta siker. Mire volt képes kilenc szezon alatt a másik japán vállalat?

részletek