Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 27. szombat

Brabham

Csomagtartóban csempészte Ecclestone a pályára Piquet-t

Háromszoros világbajnok nem lesz mindenkiből, csak a kivételesen elszánt versenyzőkből: Nelson Piquet autót mosni és földön aludni is hajlandó volt a Brabhamnél, hogy vezethessen.

részletek

Visszavonult a versenyzéstől Mark Blundell

Bár a legtöbben nem tudták, még tavaly is aktív volt a Formula-1 háromszoros dobogósa, aki még Ayrton Senna és Alain Prost ellen is csatázhatott. Igazi sikereit azonban az F1-en kívül érte el.

részletek

Retro – Szerelőből F1-es versenyigazgató

Charlie Whiting története a rablóból lett pandúr esete az F1-ben: mielőtt az FIA alkalmazásában a szabályzat őrévé vált, ő maga is csapattagként kereste a kiskapukat – ráadásul a határokat szívesen feszegető Brabhamnél, Bernie Ecclestone embereként. Pályafutásának korai szakaszával tisztelgünk a 66 évesen elhunyt Whiting előtt.

részletek

Legendás név térhetett volna vissza az F1-be

Egy meg nem nevezett F1-es csapat 2019-től Brabham néven futott volna, ám a jogtulajdonos nemet mondott az ajánlatra. Jack Brabham fia inkább a WEC-be viszi apja hagyatékát.

részletek

Visszatér a Brabham a motorsportba

A patinás Brabham név visszatér a motorport világába, miután bejelentették, hogy 2021-ben el fognak indulni a legendás Le Mans-i 24 óráson a májusban bemutatott BT62-es hypercarral.

részletek

Ricciardónak gyorsan kell dönteni a jövőjéről

Az ausztrál pilóta még nem írt alá újabb szerződést a Red Bullnál, mondván, hogy kivárja, a csapat milyen irányba halad. Damon Hill és David Brabham szerint nem kellene ennyit hezitálnia Ricciardónak.

részletek

Az autósport megrendülten gyászolja Gurney-t

A versenyzői világ ismét elvesztette egy nagy egyéniségét és ez természetesen nem hagyta hidegen a korábbi barátokat, versenyzőtársakat sem. Egy igazi amerikai hős távozott.

részletek

Esélytelenül a Honda árnyékában

Nem kizárólag a Honda próbálkozott a Formula-1-ben a japán gyártók közül. A Yamaha erőfeszítéseit azonban csak ritkán koronázta siker. Mire volt képes kilenc szezon alatt a másik japán vállalat?

részletek

Retro – Az újító, akinek a pezsgőzést is köszönjük

A 60-as évek bővelkednek a sokoldalú pilótákban, Dan Gurney pedig közülük is a legérdekesebbek közé tartozik. A Porsche egyetlen F1-es futamgyőztese Jack Brabham és saját csapatát szintén győzelemre vitte, Le Mans-i diadalának megünneplésével pedig szokást teremtett.

részletek

Az Alfa Romeo története a Forma-1-ben

Az Alfa Romeo révén a száguldó cirkusz egyik ikonikus szereplője tért vissza a sportágba a Sauberrel kötött megállapodásnak köszönhetően - összegyűjtöttük, mire vitte a legendás márka az F1-ben.

részletek

Retro - Az eddigi utolsó női F1-es versenyző

Emlékszünk még Giovanna Amatira? Pályafutása előtt emberrablók kezei közé került, amit szerencsére túlélt. Később autóversenyzővé vált. Egészen a Formula-1-ig is eljutott, ott azonban nem teljesített jól. Videón Amati néhány megmozdulása.

részletek

Retro – Francia előjel

Van egy különleges közös vonása a július 3-án tartott F1-es versenyeknek: négy Francia Nagydíjat is rendeztek ezen a napon, melyeket a későbbi világbajnok nyert meg – Alonso, Schumacher és Brabham ünnepelt.

részletek
Olvastad már?