Steward
Héjas Szilárd
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 22. vasárnap

Brabham

Legendás név térhetett volna vissza az F1-be

Egy meg nem nevezett F1-es csapat 2019-től Brabham néven futott volna, ám a jogtulajdonos nemet mondott az ajánlatra. Jack Brabham fia inkább a WEC-be viszi apja hagyatékát.

részletek

Visszatér a Brabham a motorsportba

A patinás Brabham név visszatér a motorport világába, miután bejelentették, hogy 2021-ben el fognak indulni a legendás Le Mans-i 24 óráson a májusban bemutatott BT62-es hypercarral.

részletek

Ricciardónak gyorsan kell dönteni a jövőjéről

Az ausztrál pilóta még nem írt alá újabb szerződést a Red Bullnál, mondván, hogy kivárja, a csapat milyen irányba halad. Damon Hill és David Brabham szerint nem kellene ennyit hezitálnia Ricciardónak.

részletek

Az autósport megrendülten gyászolja Gurney-t

A versenyzői világ ismét elvesztette egy nagy egyéniségét és ez természetesen nem hagyta hidegen a korábbi barátokat, versenyzőtársakat sem. Egy igazi amerikai hős távozott.

részletek

Retro – Az újító, akinek a pezsgőzést is köszönjük

A 60-as évek bővelkednek a sokoldalú pilótákban, Dan Gurney pedig közülük is a legérdekesebbek közé tartozik. A Porsche egyetlen F1-es futamgyőztese Jack Brabham és saját csapatát szintén győzelemre vitte, Le Mans-i diadalának megünneplésével pedig szokást teremtett.

részletek

Esélytelenül a Honda árnyékában

Nem kizárólag a Honda próbálkozott a Formula-1-ben a japán gyártók közül. A Yamaha erőfeszítéseit azonban csak ritkán koronázta siker. Mire volt képes kilenc szezon alatt a másik japán vállalat?

részletek

Az Alfa Romeo története a Forma-1-ben

Az Alfa Romeo révén a száguldó cirkusz egyik ikonikus szereplője tért vissza a sportágba a Sauberrel kötött megállapodásnak köszönhetően - összegyűjtöttük, mire vitte a legendás márka az F1-ben.

részletek

Retro - Az eddigi utolsó női F1-es versenyző

Emlékszünk még Giovanna Amatira? Pályafutása előtt emberrablók kezei közé került, amit szerencsére túlélt. Később autóversenyzővé vált. Egészen a Formula-1-ig is eljutott, ott azonban nem teljesített jól. Videón Amati néhány megmozdulása.

részletek

Retro – Francia előjel

Van egy különleges közös vonása a július 3-án tartott F1-es versenyeknek: négy Francia Nagydíjat is rendeztek ezen a napon, melyeket a későbbi világbajnok nyert meg – Alonso, Schumacher és Brabham ünnepelt.

részletek

Retro – Aki a főnökét legyőzve lett világbajnok

1936-ban ezen a napon született a Formula-1 történetének talán egyik legelfeledettebb világbajnoka, aki úgy tudott a csúcsra érni, hogy ehhez csapatának tulajdonosát kellett legyőznie.

részletek

Kiscsapatok váratlan monacói sikerei

Visszatekintünk az elmúlt 30 évre, amikor is a kevés lóerőt igénylő, trükkös monacói pálya váratlan sikert hozott olyan istállóknak, akik a jó eredmény közelébe sem kerülnének máskor.

részletek

Retro – A hátulról szerzett győzelmek mestere

Háromszor is szűnt meg alatta csapat, ő érte el az egyetlen amerikai istállóhoz fűződő F1-es győzelmet, végül pedig Alain Prost miatt került lapátra. John Watson karrierjéből nem hiányoznak az izgalmas történetek.

részletek
Olvastad már?