DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Legendás név térhetett volna vissza az F1-be

Egy meg nem nevezett F1-es csapat 2019-től Brabham néven futott volna, ám a jogtulajdonos nemet mondott az ajánlatra. Jack Brabham fia inkább a WEC-be viszi apja hagyatékát.

Ha nem is teljes valójában, ám mégis egy ikonikus név térhetett volna vissza a száguldó cirkusz mezőnyébe 2019-ben. Az Autosport értesülései szerint egy meg nem nevezett istálló azzal a szándékkal környékezte meg a Brabham márkanév jelenlegi birtokosát, David Brabhamet, hogy megvenné a legendás azonosító tulajdonjogát. Az F1 tíz csapata közül egyedül a Force India lehetett az a csapat, amelynek ilyen törekvései voltak, elvégre nem ez volt az egyetlen legendás istálló, amelynek „belebújtak volna a bőrébe.”

 brabham-f1-1981-action

 Az ikonikus csapattal korábban Nelson Piquet is világbajnokká vált


Jack Brabham fia egyébként (egy megszakítással) 2013 óta tulajdonosa a márkanévnek, azóta pedig rendszeresen vevőjelöltek kopognak nála, sokuk nagy reményekkel, ám szűkös pénztárcával. A brit meglehetősen higgadtan kezeli a helyzetet, az ő hitvallása szerint ugyanis akkor hiteles egy ilyen név, ha a viselő csapat működésében családtag is részt vesz, így nem is szívesen válna meg tőle.

„Hosszú azok listája, akik korábban már meg akarták vásárolni a nevet, ám közülük végül senki sem volt képes kifizetni azt. Eleinte még izgatottá válik az ember, de idővel kitapasztalja a helyzetet. Eljutottam arra a pontra, amikor bizonyítékot kérek arra, hogy az érdeklődő fizetésképes-e. Így nem pazarolja annyira az időmet.”

Bár az F1-es projekttől távol tartja magát, a Brabham ettől függetlenül nem ül a babérjain, 2021-ben a Le Mans-i 24 órásra térne vissza legújabb autójával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: