DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Zátonyra futott a Racing Point arculatváltása

Sajtóértesülések szerint hosszas huzavona után megkapta végleges elnevezését a Racing Point istállója. Klasszikus F1-es nevet akartak vásárolni, ám végül kénytelenek voltak megelégedni a sajátjukkal.

Kőbe véste ideiglenes nevét az egykori Force India, az idei évtől végleg Racing Pointként fogunk rájuk hivatkozni – írta a Racefans. A tavaly tulajdonosváltáson átesett csapat teljesen maga mögött kívánta hagyni az ázsiai országhoz és az egykori vezetőséghez fűződő kapcsolatait, ezért a Viyaj Mallyáék által 2008-ban debütált név innentől a múlté, az F1 Tanács január 31-én jóváhagyta a módosítási kérelmüket.

 racingpoint-2018-action-paros



A híroldal értesülései szerint a csapat több, már megszűnt istálló nevét is kinézte magának, ám egyetlen megkeresett jogbirtokos sem kívánt megválni tulajdonától. A merítésben elvileg a Lola is benne volt, amely istálló neve sokak fülében ismerősen csenghet: az egykori brit csapat számos sikert ért el az autósport világában, F1-es projektje az 1960-as évektől egészen 1997-ig tartott. Üzlet azonban senkivel nem ütöttek nyélbe, így Otmar Szafnauerék kénytelenek voltak megtartani a korábban csak ideiglenesen bevezetett megnevezést.

Az F1 Tanácsának legutóbbi ülésén nem ez volt az egyetlen névváltoztatási ügy, ugyanis az Alfa Romeo Sauber is benyújtotta a kérelmet, amely semmilyen jogi akadályba nem ütközött, így a Sauber 1992 óta most először hiányozni fog az F1 nevezési listájáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: