DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Eltűnik a Sauber név az F1-ből

Újabb névváltozás történik a rajtrácson, mégpedig egy jelentős átalakulás: a gazdag múltú Sauber nevet lecserélik, a csapat Alfa Romeo Racingként folytatja.

Az ikonikus olasz autógyár a 2018-as szezon előtt csatlakozott a nagy múltú svájci csapathoz: az alakulat Alfa Romeo Sauber F1 Team néven szerezte meg a konstruktőri világbajnokság 8. pozícióját. A színfalak mögött folyó átalakulások révén azonban a rajtrácson 1993 óta szereplő Sauber név – amely még a BMW-Sauber éveiben is megmaradt a hivatalos elnevezésben – eltűnik, a formáció Alfa Romeo Racing néven folytatja.



Az Alfa Romeo óriási név az autóversenyzésben: a gyártó 1910-ben állt rajthoz először, 1950-ben és 1951-ben Giuseppe Farina és Juan Manuel Fangio az Alfa színeiben nyerték meg az első két Formula-1-es világbajnoki címet.

A csapat közleménye kiemelte, a cég tulajdonosi köre és vezetősége nem változik és független marad. Az istálló két versenyzője Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi lesz, az új versenygép festésében pedig jelentős teret kap az Alfa Romeo logója.

„Öröm bejelenteni, hogy a 2019-es Formula-1-es világbajnokságon Alfa Romeo Racing néven indulunk” – mondta Frederic Vassuer csapatfőnök. „Miután az együttműködés névadó szponzorunkkal, az Alfa Romeóval 2018-ban elkezdődött, a csapat fantasztikus fejlődést ért el műszaki, kereskedelmi és sportszakmai szempontból. Ez motivációs löketet adott minden csapattagnak, a pálya szélén és főhadiszálláson is, mivel a kemény munka eredményekben nyilvánult meg.”

„Az Alfa Romeo Racing új név, hosszú történelemmel a Formula-1-ben” – szólalt meg a Fiat Chrysler vezérigazgatója, Michael Manley is. „Büszkén működünk együtt a Sauberrel a céllal, hogy az Alfa Romeo technikai kiválóságának tradícióját és az olasz tartást a motorsport csúcsára vihessük. Hogy ne értsenek félre: Kimi Raikkönennel és Antonio Givoninazzival a bokszfal egyik oldalán és a Sauber szakértelmével a másikon azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: