DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 21. kedd

Lola

Exkluzív: Jubileumi garden-party a gróf birtokán

Ki gondolta volna annak idején 1993-ban, amikor March grófja az első Sebességfesztivált szervezte goodwoodi birtokán, hogy röpke pár év alatt világraszóló eseménnyé növi ki magát, amelyet bárhol a világon minden igazi motorsportrajongó vörössel karikáz be naptárában? Ez az évente megrendezett fantasztikus esemény azóta minden motorsportkategóriának otthont ad és többek között pont ez a varázsa, akár esőt, akár forróságot hoz az angol nyár (ami azért, valljuk be, nem sokszor fordult elő a két és fél évtized alatt).

részletek

Gyengébb csapatok kiváló autói II.

Egy sereghajtó a középmezőnybe, egy középcsapat az élmezőnybe ugrik előre? Régebben ez jóval nagyobb eséllyel történhetett meg egy-egy mérnöki bravúrral, volt is rájuk példa.

részletek

Indyben világbajnokok is szerencsétlenül jártak

Fernando Alonso oválpályás tapasztalat nélkül érkezett Indianapolisba, mégis nagyon gyors volt. Egy motorhiba megfosztotta a jó eredménytől, de régebben volt, aki sokkal rosszabbul járt F1-es világbajnokként. Videón az eset.

részletek

Elhunyt az egyik utolsó nagy F1-es konstruktőr

Eric Broadley 88 évet élt: az általa alapított Lola önálló csapatként csak futólag szerepelt a világbajnokságon, mégis 35 évet ölel fel karrierje különböző istállók partnereként. A Hondával futamgyőzelmet is aratott.

részletek

Elhunyt Frank Williams első versenyzője

67 éves korában, tegnap elhunyt Patrick Neve, akinek ugyan magasra ívelő karriert jósoltak annak idején a szakemberek, de sosem tudott kiteljesedni és pályafutása is meglehetősen rövidre sikeredett.

részletek

Méltán Elfeledve: Embassy of Death

Egy világbajnok pilóta-csapatfőnök, egy tehetős szponzor, a kor egyik legjobb motorja –az eredmények mégis elmaradtak. Ma az Embassy Hillre emlékezünk, a csapatra, melynek történetét vérrel írták.

részletek

Méltán Elfeledve: Priceless

A reménytelen kiscsapatok a 90-es évek elején élték virágkorukat, ám a Forti, Pacific, Simtek trió eltűnésével azt hihettük, ennek örökre vége. Aztán megjelent a MasterCard Lola az 1997-es rajtrácson...

részletek

Különleges autók törtek össze a múlt héten

Az autóroncsokat bemutató WreckedExotics legutóbbi válogatásában két igazi ritkaság is szerepet kapott: egy Lola T70 Spyder Goodwoodban, egy Polaris Slingshot pedig egy ohiói autópályán tört össze.

részletek

F1-Archív: Lezuhant Coulthard repülőgépe

Schumacher győz Imolában, nehéz helyzetben lévő Pizzonia, magát nyugtató Alonso, visszatérne a Lola, fitt Kovalainen, jöhetnek a büntetőpontok - ezek voltak az elmúlt 15 év F1-es hírei május 2-án.

részletek

F1-Archív: Prost ülhet be Hakkinen helyére?

Egy évre előre fejleszt a Honda, ütős a kettős diffúzor, nem zárták ki Schumachert, aki Laudát kritizálta, búcsúzunk a Lolától, Petrov dobogón, Button rekordja. Március 27. F1-es hírei.

részletek

F1-Archív: Zsinórban a 6. Schumacher-pole

Michael, Ralf, Lewis és Kimi sikerei, éremrendszer, BAR-Mercedes, távozó Jean Todt, tragikus Lola, megújuló Hungaroring és az ismeretlen 19 éves Nick Heidfeld. Március 17. hírei 1997 és 2014 közt.

részletek