DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Alonso még hónapokig nem dönt a jövőjéről

A spanyol pilóta szerint sok jóslat várható, mert még egy jó ideig nem fogja bejelenteni, hogy hol versenyez majd 2019-ben - az biztos, hogy a WEC prioritást élvez.

Az már biztos, hogy Fernando Alonso visszavonul a Formula-1-től, de két dolog még nem az: egyrészt hogy ez a visszavonulás végleges-e (azt rögtön megpendítette, hogy egy jó McLaren ideális lenne a visszatéréshez...), másrészt hogy akkor hol fog versenyezni 2019-ben. Kis túlzással sorban állnak érte a versenyszériák, de ő maga még nem döntött.

"Most gondolkodom. Ez valószínűleg rossz hír, de valószínűleg nem fogok eldönteni, vagy nem állok készen bejelenteni semmit még néhány hónapig, talán októberig, vagy valahogy így. Hosszú várakozás és sok jóslat várható!" - idézi Alonsót a crash.net. 

02518003_635



"Van esély arra, hogy tényleg teszteljek az IndyCarban, megfontolom és döntök. Érdekes lehet, mert egyértelműen élveztem tavaly az Indy500-at, de nem ismerem az autót normál beállításokkal, normál pályán, szóval ez is egy lehetőség. Nyilvánvalóan a legfontosabb most, ezen a hétvégén a WEC, mert az egyik ok, amiért ide csatlakoztam, az az, hogy világbajnoki címet nyerjek" - folytatta a spanyol.

"A szuperszezonban kétszer is megyünk Le Mans-ban. Az elsőt sikerült megnyerni, de szintén prioritást élvez a világbajnoki cím, így most az a legnagyobb dolog. Volt egy ütközés a versenynaptárban a 2019-es Ausztrál Nagydíj és Sebring miatt, de ez most már nincs, szóval még inkább a WEC és a világbajnokság kerül előtérbe."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: