DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Porsche: Bourdais csak ne szidjon senkit

A Le Mans-i 24 órás viadal egyik legkiválóbb csatája volt a GT Pro kategóriában a Porsche és a Ford küzdelme. Utóbbi márka pilótája, Sebastian Bourdais jól lehordta riválisát, de ő is tett hasonlót.

Huszonhárom, egykori F1-es pilóta indult az idei Le Mans-on, közülük többen is kitűntek. Hosszú perceken át figyelhettük a Le Mans-i 24 óráson a Ford GT-t vezető, négyszeres CART-bajnok és a Porsche 911 volánjánál ülő Frederic Makowiecki harcát a kategória második helyéért. Többször is oda-vissza előzgették egymást, a védekezés pedig időnként nem volt a legsportszerűbb.

A televíziós közvetítés során láthattuk, ahogy a két francia csatájában Makowiecki időnként túllépi a fair play határát, emiatt később Bourdais egy interjúban alaposan le is húzta honfitársát, hogy a pozíciója védésekor szabálytalan és veszélyes manővereket hajtott végre, vezetése elfogadhatatlan. A Porschénél azonban nem egészen így látták a dolgot.

A Ford és a Porsche pilótája hatalmas harcot vívott


Frank-Steffen Walliser szerint a Fordot vezető vetélytárs hasonlóan feszegette a határokat, így kritikája gyakorlatilag semmisnek tekinthető. „Először is, ez nem egy póni-farm, másodszor pedig, meglátásom szerint a harc végig kemény volt, de fair. Azokat a jeleneteket, amikor Fredet kényszerítették le a fűre, sajnos nem mutatta a TV” – utalt Bourdais hasonló manőverére a Porsche GT-főnöke.

„Egyébként pedig mire számítunk, ha két francia pilóta a második helyért csatázik a legnagyobb francia viadalon? Békére, vidámságra és palacsintaevésre? Nem hinném. Két profit láthattunk a kormánykerék mögött, akik még csak egymáshoz sem értek, a rajongók számára szenzációs küzdelem volt és a versenyek a rajongókért vannak.”

„Ezzel tettük a legjobbat a sportágnak, négy pozíciócsere egy körön belül. Más versenyágban egy teljes évben nincs ennyi akció” – tette hozzá Walliser. Makowiecki viszont kicsit kiakadt Bourdais kritikájára. „Letolt engem a fűre, pontosan ugyanazt csinálta, amit én. A végén pedig ő sír, mert kicsit cikáztam az egyenesben” – reagált a másik érintett, Frederic Makowiecki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: