DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WEC

Kudarccal végződött Kubica LMP1-es tesztje

A lengyel nem csupán az F1-ben tesztelt a napokban, hanem a WEC-ben is kipróbálta a Manor autóját. A debütálás a csapattal, amellyel idén versenyezhet, azonban csúfosan végződött.

Mint korábban beszámoltunk róla, Robert Kubica a Williams tartalékpilótájaként jelen lesz a Formula-1-es nagydíjakon – néhány szabadedzésen és teszten autóba is ül –, emellett azonban elképzelhető, hogy versenyezni is fog, és 2015-ös WRC-idénye óta először teljes szezont fut egy bajnokságban, méghozzá a WEC LMP1-es kategóriájában.

Az Autosport lap beszámolója szerint a lengyel részt is vett egy teszten a Manorral, amelynek ülésére esélyes, a spanyolországi Motorland Aragón pályán. A körözés azonban nem úgy végződött, ahogy Kubica vagy a csapat elképzelte: mikor átvette a volánt Oliver Rowlandtől, mindössze két kört tett meg, mielőtt a Ginetta G60-LT-P1 motorhiba miatt megállt. A későbbiekben Kubica, aki kedd délután már a Williamst tesztelte Barcelonában, nem ült vissza az autóba.



Az Autosport úgy értesült, a Manor újabb gyakorlást szervez ugyanazon a pályán jövő hétre, miután az F1-es tesztidőszak véget ért, hogy Kubicának még egy lehetőséget biztosítson az autót kipróbálni. A Manor két LMP1-est indít a hosszútávú bajnokságban, melyekhez összesen hat fő legénység szükséges: a csapatnak eddig csupán két bejelentett versenyzője van, Rowland és Charlie Robertson. Kubica elmondása szerint még nem határozta el, hogy indulni akar a WEC-ben, mely Formula-1-es teendői mellett egészen lekötné idejét:

„Az igazat megvallva nem volt alkalmam elgondolkodni rajta. Itt eléggé el vagyok foglalva, sok munkát kell végeznem” – mondta kedden Barcelonában Kubica. „Alaposan át kell gondolnom, mert a menetrend nagyon zsúfolt, ha versenyeznem is kell, akkor február közepétől júniusig, Le Mans-ig kevesebb mint 10 napom lenne otthon. Biztosra kell mennem, hogy a feladatom itt rendesen el tudom végezni, és ugyanez igaz a versenyzésre is. Nem akarok túl sokat vállalni, hogy aztán rendetlenség legyen belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: