DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
WEC

A WEC-főnök megvédte az Alonso-döntést

Többekből is komoly felháborodást váltott ki, amiért a spanyol versenyző indulása miatt áthelyezték a hosszútávú-vb japán állomásának időpontját, Gerard Neveu szerint azonban ez így volt logikus.

Mi is beszámoltunk róla a minap, hogy a hosszútávú-világbajnokság illetékesei úgy határoztak, egy héttel előrébb hozzák a Fujiban rendezendő verseny időpontját, amelyre így október 14-én kerül sor, elkerülve ezzel az ütközést a Formula-1-es USA Nagydíjjal. A lépésre kimondottan Fernando Alonso idei szerepvállalása és WEC-es csapata, a Toyota kérésére került sor, ám számos versenyző programját keresztülhúzták ezzel, hiszen ugyanezen a hétvégén rendezik a Petit Le Mans-t, amelyen többen is elindultak volna a mezőnyből.

alonso-toyota-wec-1



Az időpontváltozás így komoly indulatokat váltott ki, Gerard Neveu szerint azonban ez volt az egyetlen járható út: „Amikor egy ilyen döntést kell meghoznunk, mindig lesznek elégedettek és elégedetlenek is. Igyekeztünk a bajnokság érdekeit védeni, ezt vettük elsőként figyelembe” – idézi a WEC-főnök szavait a Motorsport.com. „Hogyan tudtuk volna azt elképzelni, hogy egy olyan versenyző indul nálunk, mint Alonso, ráadásul a Toyotával, és akkor nélküle megyünk Japánba? Fernando a vb-címért szeretne harcolni, nem hagyhatott ki egy fordulót. Ez volt a logikus döntés, kérdés sem volt felőle, hogy ott kell lennie Japánban.”

Neveu elmondta: a Petit Le Mans-t szervező IMSA-val is egyeztettek erről, és abszolút megérttették a döntésüket. „Ott volt náluk Alonso a Daytonai 24 óráson, szóval jól fel tudták mérni, milyen hozzáadott értéket jelent egy ilyen versenyző jelenléte” – fogalmazott a szakember. A WEC egyébként arra kérte az IMSA-t, hogy módosítsák a többi versenyző érdekében a Petit Le Mans időpontját is, ám erre számos, elsősorban logisztikai nehézség miatt végül nem kerül sor, így marad az ütközés a két hosszútávú viadal között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: