DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

„A Forma-1 alábecsüli a Hosszútávú vb-t”

A volt F1-es pilóta Kamui Kobayashi manapság a Toyota gyári pilótájaként tekeri a kormányt a WEC-ben, és úgy véli, a száguldó cirkusz jogtalanul becsüli alá a Hosszútávú-világbajnokságot.

A japán pilóta 2009-ben debütálhatott a Forma-1-ben a Toyota színeiben, a japán gyártó pedig azóta is támogatottjai között tudhatja - Kobayashi jelenleg második Le Mans-i megmérettetésére készül a gyártóval. A WEC az elmúlt években komoly népszerűségre tett szert az F1-es pilóták között, elég csak Nico Hülkenberg tavalyi győzelmére gondolni, de Fernando Alonso is rendre kijelenti, hogy egyszer magasba kívánja emelni az egynapos viadal legszebb trófeáját, és semmi kétség nem lehet afelől, hogy a csapatok igencsak kapkodnának utána.



„Úgy vélem, az emberek alábecsülik ezt a kategóriát, de az autó fejlesztése óriási erőfeszítésbe kerül, anyagi szempontból pedig több esetben drágább is az F1-nél” - nyilatkozta Kobayashi a Motorsport.com-nak a Hosszútávú-világbajnokságról, aki szerint a száguldó cirkusz körüli médiafelhajtás miatt lettek „szűk látókörűek” a pilóták. „Mi valóban nyíltabbak vagyunk. Kérdezzétek csak meg Fernando Alonsót, vajon mit akar csinálni az F1 után? Többször is említett már egy teljesen más kategóriát.”

„Az a probléma, hogy a média jelenleg a Forma-1-re koncentrál, mi viszont nyitottak vagyunk. Vajon Nico (Hülkenberg) miért döntött úgy, hogy csatlakozik az LMP1-hez az F1-es szezon alatt? Mert imádja a versenyzést, és nagy dolgot akart véghezvinni. A média azt hiszi, hogy a Forma-1 a legjobb. Persze ott több a pénz, vannak szép lányok, szóval ilyen téren tényleg az.”

Kobayashi azt szeretné, hogy Alonso egyszer kipróbálja a Super Formulát is, ahol a WEC mellett szintén tekeri a kormányt. „Nagyszerű hely, nagyon magas szinten van a versenyzés. Arra kérem Fernandót, hogy egyszer jöjjön el, és próbálja ki. Nagyon meglepődne, hogy milyen erős bajnokságról van szó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: