DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

Ő lesz a Jaguar egyik Formula-E-pilótája?

A brit luxusmárka ősszel csatlakozik az elektromos sorozathoz, a sajtó pedig már számtalan versenyzőt összeboronált velük - most megszólalt az is, akinek a legnagyobb esélye van az egyik ülésre.

A Motorsport.com korábban több versenyzőt is megnevezett, mint a Jaguar Formula-E-csapatának leendő pilótáit: közöttük volt Antonio Felix da Costa, Nelson Piquet Jr, Sam Bird, Oliver Turvey és Alex Lynn is, az oldal most pedig Anthony Davidsont szólaltatta meg, aki nyilatkozata alapján a legnagyobb esélyesnek tűnik.



A jelenleg a Toyota LMP1-es csapatát erősítő brit pilóta elmondta, hogy érdekli a széria, azonban kicsit nehéz lenne összeegyeztetni WEC-feladatait a Formula-E-vel, valamint skyos szakkomentátori teendőivel. „Egyszer már beszéltem velük” - utalt Davidson a Jaguarra. „Kapcsolatban vagyok a gyártóval, közel élek Gaydonhoz, és érdeklődöm a sorozat iránt. Nagyon tetszik ez a technológia, és nézem is a versenyeket a tv-ben.”

„A WEC-ből sok srác versenyez itt, olyan, mintha ki lenne bővítve a bajnokság. Ha lehetőségem lesz csatlakozni, mindenképpen meg fogom fontolni, igaz, nem foglalkozom vele 100%-osan. Úgy érzem, sikeressé tudnék válni ott, hiszen a WEC megtanít néhány fogásra, például energia-menedzsment terén” - mondta a brit.

A Motorsport.com úgy tudja, hogy Davidson már a széria kezdete óta kapcsolatban áll néhány csapattal, azonban még nem jutott el odáig, mint néhány kollégája - a WEC mezőnyéből jelenleg Loic Duval, Lucas Di Grassi, Nicolas Prost és Sebastien Buemi versenyez a Formula-E-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: