DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Verstappen apja kedvet kapott a versenyzéshez

Az egykori F1-es hol máshol, mint a Le Mans-i 24 óráson térne vissza, egy csakis hollandokból álló csapattal, köztük az egynapos verseny korábbi abszolút győztesével.

Az Autosport lap számolt be arról, hogy a 17 esztendős Max Verstappen édesapja, Jos, aki utoljára 2012-ben, Bakuban indult egy GT-versenyen, két honfitársával áll tárgyalásban közös Le Mans-i részvételről: egyikük Jan Lammers, a 24 órás 1988-as győztese a Jaguarral, aki Formula-1-es múltra is visszatekinthet, a másik Frits van Eerd, akinek áruházlánca, a Jumbo az ifjabb Verstappen egyik szponzora.

Van Eeerd csapata, a BOSS GP a WEC LMP2-es kategóriájához tervez csatlakozni, a pilótafülkében vele és Lammersszel, aki 23. 24 órásán vehet részt 2016-ban, ha az egyezség megvalósul. A harmadik pilóta pedig Jos Verstappen lehet. „Továbbra is tárgyalunk a harmadik versenyzőről, döntést pedig a következő hetekben kell hoznunk” – mondta az 59 esztendős Jan Lammers. „Egy csak hollandokból álló felállásban gondolkodunk, vannak jelöltek, Jos pedig az egyik közülük. Kategóriát illetően az LMP2 jöhet szóba, mivel Fritz együléses autókat vezet.”



„Úgy gondolom, hogy képes lehetek rá. Tudom, hogyan kell vezetni, csak gyakorolnom kell keveset, és néhány kilót leadnom” –nyilatkozott Jos Verstappen a visszatérésről. A holland pilóta 1994 és 2003 között szerepelt több megszakítással az F1-es cirkuszban, később kétszer rajthoz állt a Le Mans-i 24 óráson, ahol 2008-ban két másik holland, Peter van Merksteijn Sr. és Jeroen Bleekemolen társaként LMP2-es kategóriagyőzelmet szerzett. Verstappen hozzátette, nem szeretne teljes szezont futni, csak Le Mans-ban elindulni, valamint gyakorlásként ezt megelőzően néhány WEC-versenyen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: