DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
WEC

10 óra: Egy Porsche két Audi ellen

Mark Webber büntetése után a 3. számú porschés egység feladata, hogy megküzdjön az Audikkal. A GT-k mezőnyében négy márka négy autója küzdhet a győzelemért – a Ferrari hátul.

A 24 ÓRÁS FOLYAMATOS KÖZVETÍTÉSÜNK ITT ÉRHETŐ EL

Az összetett verseny első helyéért jelenleg három egység van versenyben: a #9-es Audi, a #19-es Porsche és a #7-es Audi. A #9-es autóra először akkor figyelhettünk fel, amikor Filipe Albuquerque pályacsúcsot futott a volánja mögött még kora este, a #19-essel Nico Hülkenberg ment hatalmasat négy etapon át, s állította az élre a korábban lemaradó egységet, a #7-es pedig egy korai defekt után zárkózott fel.

Az élmezőnyhöz tartozott a legutóbbi, a Signatech Alpine P2-esének balesete miatti safety car-periódus után a sokáig vezető #17-es Porsche is, ám Mark Webber utolsó etapjában büntetést kapott, s az egyperces stop&go alaposan visszavetette ezt az egységet. Persze Webberék még körön belül vannak, a verseny pedig még nagyon hosszú, szóval nem kell lemondania a végső sikerről az ausztrál szurkolóinak.

A P2-esek közt a KCMG #47-es Oreca-Nissanja egy áthajtásos büntetés ellenére is komoly előnnyel vezet a Thiriet #46-os Orecája és a G-Drive #26-os Ligier-Nissanja előtt. A GTE Próban a #99-es Aston Martin a #91-es Porschéval és a #64-es Corvette-tel versenyez, majd jön többperces hátrányban az #51-es Ferrari. Mind a négy márkának ez az egyetlen esélyes autója. Az amatőrök közt a helyzet változatlan: a #98-as előnye hatalmas, míg Dempseyék a negyedik helyen állnak.

A versenyt eddig öt egység adta fel, két égő Porsche, egy váltógondos Aston, az amatőr mezőny egyetlen Corvette-je, valamint a Greaves-Gibson, az eddigi egyetlen LMP2-es kieső. A Nissannak is rengeteg gondja volt, a legérdekesebb az a jelenet volt, amikor a #22-es elveszítette a motorháztetőjét, miután nekiütközött valaminek – talán abroncs volt, talán állat, talán törmelék...

tv_nissan2



Így áll a verseny néhány perccel a tízórás határ, éjjel egy óra előtt. A következő összefoglalóig ajánljuk élő közvetítésünket, melyet ide kattintva érhettek el!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: