DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
WEC

A Dodge Viper bízik a Le Mans-i indulásban

Egyelőre kérdéses, lesz-e Dodge Viper a Le Mans-i rajtrácson, mások visszalépésében bíznak – az Aston Martin időközben bejelentette teljes felállását az idei WEC-szezonra, beleértve a 24 órást is.

Bár jelenleg csak a tartalékok listáján szerepel, a Riley Motorsports továbbra sem adta fel a tervét, hogy részt vegyen a június második hétvégéjén sorra kerülő Le Mans-i 24 órás versenyen. A GTE Am kategóriába egy Dodge SRT Viper GTS-R-t indítani kívánó istálló az első helyen áll a tartaléknevezők közt, és a versenyt két héttel megelőző tesztre is bejelentkezett. A Riley azért is bízik az indulásban, mert az elmúlt öt évben minden egyes alkalommal legalább két egység visszalépett a versenytől.

viper_daytona_2015_2



Az egységnek, melynek shakedownjára a Road Atlantán kerülhet sor, mielőtt átkelnek az óceánon Le Mans felé, háromból két versenyzője már megvan Jeroen Bleekemolen és Ben Keating személyében, akik a Riley színeiben egy GT Daytona-kategóriás Vipert vezetnek az USCC idei szezonjában. A harmadik pilóta kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, bár a hírek szerint már őt is kiválasztották.

Szintén a Le Mans-i GT-kategóriákhoz kapcsolódik a hír, hogy az Aston Martin megnevezte mind az öt autójának versenyzőit, bár az egyelőre kérdéses, hogy melyik pilóta melyik versenyeken áll majd rajthoz – a rövidebb futamokat ugyanis sokszor két versenyzővel teljesítik a GT-egységek. Így néz ki a brit márka 2015-ös WEC-felállása:

GTE Pro

GTE Am

95

Marco Sørensen

dán

96

Roald Goethe

német

Nicki Thiim

dán

Stuart Hall

brit

Christoffer Nygaard

dán

Francesco Castellacci

olasz

97

Darren Turner

brit

98

Paul Dalla Lana

kanadai

Stefan Mücke

német

Pedro Lamy

portugál

Robert Bell

brit

Mathias Lauda

osztrák

99

Fernando Rees

brazil

 

Alex MacDowall

brit

Richie Stanaway

új-zélandi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: