DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
WEC

Korábbi győztes tér vissza Le Mans-ba

Méghozzá az Audi tartalékosi pozíciójába: Mike Rockenfeller, aki a gyártóval a rangos 24 órást, tavalyelőtt pedig a DTM bajnoki címét is megnyerte. Hatalmas Le Mans-i balesete is sokakban megmaradt.

A 31 esztendős német pilóta Marc Genét váltja ebben a pozícióban, aki a 2015-ös szezonban a visszatérő Nissan állandó versenyzője lesz. Mike Rockenfeller az Audi színeiben 2010-ben nyerte meg a rangos versenyt Timo Bernhard és Romain Dumas – ma már mindketten a Porsche pilótái – oldalán, 2013-ban azonban úgy döntött, inkább teljes figyelmével a DTM-re koncentrál. A hazai sorozatot meg is nyerte abban az esztendőben.

Rockenfeller az Audival 2010-ben


Tom Kristensen tavalyi visszavonulása kapcsán felmerültek olyan pletykák, amelyek szerint Rockenfellernek is felajánlották a megüresedett ülést, amelyet végül Oliver Jarvis foglalt el, Rockenfeller azonban úgy döntött, inkább a DTM-ra koncentrál. A harmadik, csak Spában és Le Mans-ban elindított autó sem jöhetett szóba, mivel a Belgiumban rendezett 6 órás futam a német széria hockenheimi szezonnyitójával ütközik. Így kapta meg végül a tartalékosi posztot, amelyről ne gondoljuk, hogy csupán egy névleges cím – az azt tavaly betöltő Genére szükség volt Loic Duval nagy balesete miatt, a veterán spanyol egysége végül másodikként futott be.

„Jó pozícióban vagyok a DTM-ben, és azt gondolom, szép esélyeim vannak idén. Nem akarom úgy feladni, hogy nem nyertem meg ismét a bajnoki címet. A célom viszont az, hogy egy napon a WEC-ben versenyezzek” – árulta el Rockenfeller, hogy jövőbeli terveiben fontos szerepet játszik Le Mans.

Az Audi pilótája a korábbi évekhez hasonlóan rajthoz áll az amerikai USCC bajnokság bizonyos fordulóin: három versenyen vezeti a Spirit of Daytona Prototype csapat Coyote Corvette prototípusát. Rockenfeller a hivatalos Le Mans-i tesztnapon sem lehet ott, az is a DTM-mel ütközik május 31-én.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: