DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Valóságshow győztese megy a Le Mans 24-re

Akiknek már a Fanboost is sok volt, azok nem tudjuk, hogy ehhez mit szólnak majd... Egy valóságshow keretében dönt a Morand Team SARD egyik Le Mans-i versenyzőjéről. A legifjabb Brabham is indul.

A Morand Team SARD egy valóságshowban dönti el, hogy ki lesz 43-as rajtszámú Morgan LMP2-es autójának harmadik versenyzője a Le Mans-i 24 órás versenyen a brit Oliver Webb és a francia Pierre Ragues mellett. Természetesen nem beköltözős vagy szigetre elutazós műsorról van szó, a Raceto24 című produkció középpontjában a versenyzés áll majd.

Stílszerűen összesen 24 résztvevővel kezdődik meg hamarosan a műsor, eleinte az interneten, az elődöntőktől kezdve viszont már televízióban lehet követni a több ismert nevet felvonultató küzdelmet. Benoit Morand csapatfőnök elmondta, hogy több mint 100 jelentkezőből választották ki a 24 résztvevőt, ügyelve a változatosságra – a nemzetiséget, a tapasztalatot, sőt a nemeket tekintve is.

raceto24



„Igyekeztünk változatos mezőnyt összegyűjteni, s nem kizárólag ismert versenyzőket, hogy minél érdekesebb showt hozzunk létre. A 24 versenyző 17 különböző országból érkezett, három nő is van köztük” – mondta Morand, aki azt is elárulta, hogy egy ismert NASCAR-versenyző is szívesen csatlakozott volna, de végül nem tudta összeegyeztetni az időpontokat a bajnoki versenyekkel.

A mezőnyben ott van a korábbi Star Mazda-bajnok, s éveken át GP3-azó Conor Daly, az Indy Lightsban két ezüstérmet szerző Esteban Guerrieri, Sir Jack Brabham unokája, Sam, a gyári Audi pilóta, Christopher Haase, az egykori F1-es Jean-Marc Gounon fia, Jules és a GP3-ban idén hat dobogót szerző brit Dino Zamparelli is.

A show március 26-án kezdődik mentális és fizikai tesztekkel, mielőtt a pályára gördülnek a résztvevők. Az elődöntőben és a döntőben már a Morand LMP2-es autóját vezethetik az odáig jutók, méghozzá a csapatfőnök mellett Christian Klien, és egy később megnevezett szakértő szemei előtt. A győztes egyébként nem csupán Le Mans-ban indulhat, hanem a WEC-szezon teljes hátralévő részében is.

A műsorról további tájékoztatást későbbre ígértek, azt viszont már most elárulta Morand, hogy a tervek szerint még további két éven át megtartanák a rendhagyó „tehetségkutatót”.

A nevezési lista

 

Advait Deodhar
Armando Parente
Brandon Newey
Christopher Haase
Conor Daly
Dino Zamparelli
Esteban Guerrieri
Fabien Thuner
Gustavo Lima
Ines Tattinger
Jonathan Summerton
Jules Gounon
Laura Kraihammer
Lukas Moraes
Martin Cao
Marvin Dienst
Max Snegirev
Melville McKee
Mitchell Gilbert
Raed Raffini
Sam Brabham
Shinya Michimi
Stefan Rzadzinski
Vicky Piria

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: