DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Andretti az IndyCarba csábítaná a Ferrarit

Az 1978-as F1-es világbajnok és korábbi Indy 500-győztes szerint a maranellóiak jelenléte növelné az érdeklődést az amerikai széria iránt – igaz, az érkezésükhöz módosítani kellene a szabályokon is.

A Ferrari időről időre előáll az a fenyegetéssel, ha valami nem tetszik neki, hogy elhagyhatja a Formula-1-et: néhány hete Mattia Binotto is hasonlóan fogalmazott, bár utána gyorsan igyekezett tisztázni az istálló, hogy egyáltalán nem a távozásra célzott a csapatfőnök. Mindenesetre ahogy például a McLaren, a maranellóiak is körbenézhetnek más szériákban, s egykori pilótájuknak lenne is egy javaslata.

ferrari-logo-1



Az 1978-ban világbajnoki címig jutó, de a névjegyét az Egyesült Államokban is alaposan letevő Mario Andretti szerint ugyanis a Ferrarinak be kellene szállnia az IndyCarba. Ráadáaul az amerikai expilóta szerint nem is csak motor-, hanem karosszériagyártóként is – igaz, ehhez szabályváltoztatásra is szükség lenne, hiszen pillanatnyilag a Dallara gyártja minden autó karosszériáját.

„Hihetetlen lenne, ha a Ferrari is rajthoz állna” – nyilatkozta Andretti a Gazzetta dello Sport hasábjain. „Nem is csak motorszállítóként, hanem karosszéria-építőként is. Egyértelmű, hogy ehhez változtatni kellene a szabályokon, de tetszene egy színtiszta olasz csata a Dallara és a Ferrari között. Az ágaskodó lovak növelnék az érdeklődést a bajnokság iránt, de van egy akadálya ennek a szabályokban. Azt javaslom Binottónak, hogy jöjjön és tegyen egy javaslatot Roger Penskének.”

Ha esetleg a Ferrari tényleg érdeklődne az IndyCar iránt, úgy a tengerentúlon is összecsaphatnának ősi F1-es riválisukkal, a McLarennel, amely idén a Schmidt Peterson Motorsporttal együttműködve Arrow McLaren Racing SP néven teljes szezont fut majd a sorozatban, amint azt a koronavírus-járvány is lehetővé teszi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: