DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Kiforgatták Binotto szavait

A sajtónak is kiküldött egy közleményt a csapat, hogy megmagyarázza, Mattia Binotto valójában nem az F1-ből való kiszállásról beszélt a széles körben idézett interjúban.

Újra előkerült a maranellóiak ütőkártyája, az F1-es kivonulás, számoltunk be a Guardian nyomán mi is: a brit lapnak Mattia Binotto csapatfőnök fejezte ki nemtetszését a költségvetési korlát további csökkentésével kapcsolatban. Az eredetileg 175 millió dolláros 2021-es limitet 145 millióra vinnék le, egy évvel később pedig 130-ra, de még ennél alacsonyabb összegek is szóba kerültek már – a Ferrari viszont ennyire szorosra nem akarja húzni a nadrágszíjat.

„A 145 millió dollár is egy új és kihívást jelentő elvárás ahhoz képest, amire tavaly júniusban rábólintottunk. Főleg az emberi erőforrásokat érintő jelentős áldozatok nélkül nem teljesíthető. Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, hogy a versenyzői DNS-ünket máshol akarjuk kamatoztatni” – mondta Binotto.

 



A Ferrari szerint a csapatfőnök szavait kiforgatták. A kiszállás emlegetése olyannyira érzékenyen érintette az olaszokat, hogy egy sajtóközleményt küldtek szét, amelyben tisztázták, mit (nem) mondott Binotto.

„Egyértelműsíteni szeretnénk, amit Mattia tegnap este publikált interjújában mondott. Sosem említette, hogy a Scuderia Ferrari kilépne az F1-ből, épp ellenkezőleg, azt mondta, hogy nem akarunk abba a helyzetbe kerülni, hogy más opciókat vegyünk számításba, csak az F1-ben való versenyzés folytatását, amely során versenyzői DNS-ünket kamatoztathatjuk. Ez történne abban az esetben, ha a költséglimit további drasztikus csökkentése munkahelyek százait sodorná veszélybe. A félreértést a cikk félrevezető szalagcíme keltette, amely először megjelent, azután rögtön korrigálták” – olvasható a közleményben.

A Guardian interjújának címét valóban módosították, minden bizonnyal a Ferrari kérésére. „A Ferrari felkészült, hogy kilépjen az F1-ből, ha a költséglimitet vezetnek be, figyelmeztet Mattia Binotto” helyére a diplomatikusabb „A Ferrari mérlegeli F1-es jövőjét, ha költséglimitet vezetnek be, figyelmeztet Mattia Binotto” cím került.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: