DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Küszöbön Alonso és Andretti megállapodása és lehet, hogy nem is csak az Indy 500-ra

A jelek szerint a kétszeres világbajnok spanyol a várakozásoknak megfelelően Michael Andretti csapatánál vesz részt az idei Indy 500-on. Váratlan fordulat, hogy elképzelhető egy szélesebb együttműködés.

Fernando Alonso meghökkentette az autósport világát, amikor 2017-ben bejelentette, kihagyja a Formula-1-es Monacói Nagydíjat, hogy a legendás indianapolisi ötszáz mérföldes viadalon vehessen részt. Ezt a McLaren színeiben, de az Andretti Autosport nagyon hatékony technikai támogatásával tette meg.

Tavaly ismét próbálkozott a spanyol ász az 1991-es IndyCar-bajnok támogatása nélkül a McLarennel, de még kvalifikálni sem tudta magát a harminchárom induló közé, pedig Michael Andretti tavaly is hívta saját istállója kötelékébe. A jelenleg a Dakar-ralin versenyző Alonso úgy tűnik, idén már nem bízza a véletlenre a dolgokat és Andretti csapatába szerződik. Az is lehetséges, hogy nem kizárólag Indianapolisban állna rajthoz.

Az IndyCarban pilótaként és csapatfőnökként is igen sikeres Michael Andretti úgy gondolja, már csak apró formaságok maradtak hátra, szinte bizonyos Alonso érkezése. „Még véglegesen nem írtunk alá semmit, de elég jól alakulnak a dolgok. Mindketten ugyanazt akarjuk, már csak a pontos pénzügyi finanszírozást kell véglegesítenünk” – nyilatkozta Andretti a RACER című lapnak.

Andretti szinte biztos Alonso érkezésében


„Úgy néz ki, megtaláljuk a megfelelő szponzort a projekthez, de nem lenne szerencsés előre leigazolni Fernandót, amikor még csak remélhetjük, hogy meglesz a pénzügyi fedezete. Elképesztően élvezem a közös munkát ezzel a manussal, úgyhogy szeretném, ha újra együtt dolgoznánk.”

Egyelőre a rajongók úgy tudják, hogy az Andretti istálló motorszállítója, a Honda a fő akadálya Alonso érkezésének, mivel a McLaren-Hondával végigszenvedett három esztendő folyamán a spanyol rengetegszer nyíltan és élesen kritizálta a japán gyártót. A csapatfőnök azonban úgy reagált erre, hogy a Honda semmilyen formában nem tiltakozott nála az ellen, hogy a kétszeres világbajnok spanyol az ő gárdájában vehessen részt az ötszázmérföldes versenyen.

Ellenben szolgált egy apró meglepetéssel. „Már megpendítettük azt a lehetőséget is, hogy Alonso nem csak az Indy 500-ra csatlakozna hozzánk, hanem a bajnokság más versenyein is az Andretti színeiben versenyezne. Beszéltünk már erről, de Indianapolis előtt semmi további megállapodást nem kötünk. Nem szeretném, ha egyéb céljainkat bármi megzavarná, de Alonso jelenléte nagyszerű lenne a sorozatnak” – fogalmazott Michael Andretti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: