DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCR

WTCR: Kettős Hyundai-siker, Tassi a 4.

Michelisz Norbert és a Zengő is rosszul jött ki a rajt utáni kavarodásból, Tassi Attila viszont nagyot ment, kettőt előzött és a negyedik helyen zárt - Vernay győzelmét csak Engstler veszélyeztette.

Sok mindent eldőlt már a rajt utáni első kombinációban a WTCR-hétvége második futamán, ott ugyanis egy komolyabb baleset kerekedett ki, amelyben érintett volt Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport több autója is - végül Michelisz, Jordi Gené és Mikel Azcona is kiesett, Rob Huff pedig szintén nem jutott sehova. 

Maga a verseny nem hozott nagy izgalmakat, de azért Coronel egyszer lecsúszott és a fal előtt fogta meg az autóját, míg Vervisch óriási tempóban autózva csúszott le a fűre, ahol pattogott egy darabig, majd szerencsére lelassult és bár ki kellett állnia, de megúszta baleset nélkül. Az élen a két Hyundai, Vernay és Engstler vívott ebben a sorrendben, Engstler az egész verseny során támadta csapattársát, de megelőzni végül nem tudta (akarta), így a csapat egy parádés kettős győzelmet aratott, igazából senki sem veszélyeztette őket.

tass



A rajtnál elgé sportszerűtlenül viselkedő és emiatt vizsgálat alá kerülő Girolami senkitől sem zavartatva bejött a dobogó harmadik fokára, Tassi Attila pedig parádés versenyt futott: a 13. helyről rajtolva előbb feljött a hatodik helyig, majd az első körben megelőzte Yvan Mullert, a következőben pedig Santiago Urrutiát is. A magyar pilóta ezzel a negyedik helyen zárta a második futamot, így nagyon értékes pontokat szerzett. 

Boldizs Bence is jót ment, ő végül a 13. helyen zárt.

Végeredmény:

wtc

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: